ACH je favorit za novo lovoriko. Foto: www.alesfevzer.com
ACH je favorit za novo lovoriko. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmec v sobotnem polfinalu bo domača Zadruga Dob, drugi polfinalni par pa sestavljata Merkur Maribor in zagrebška Mladost.

Ljubljančani bodo na turnirju zagotovo glavni favoriti. Dobili so vse tekme rednega dela lige, neporaženi pa so tudi v drugih treh tekmovanjih, v katerih še nastopajo. Njihovo število zaporednih zmag v sezoni je impresivno, tekmece so spravili na kolena na 40 tekmah zapovrstjo.

Sorodna novica ACH z nadaljevanjem niza neporaženosti prišel v polfinale

Favorit je jasen
Tekme oranžnih zmajev se vrstijo praktično vsak drugi dan, a naporen ritem jih za zdaj še ni zdelal. Verjamejo, da jih ne bo niti v Pliberku. Trener Mladen Kašić ima dolgo klop, lahko rotira igralce, tako da lahko kdaj pa kdaj koga tudi spočije. Z Zadrugo Dob se je v Pliberku pomeril že na začetku tega tedna, čeprav so nekateri igralci počivali, so tekmo gladko dobili in veliko presenečenje bi bilo, če je ne bi tudi v sobotnem obračunu, na katerem bo Zadruga nastopila z novim trenerjem Romunom Bogdanom Tanasejem, ki je zamenjal Srba Zvonka Nikolića.

Tivolska ekipa je imela do zdaj v sezoni največ dela v finalu slovenskega pokala, ko se je v obračunu z državnimi prvaki iz Maribora rešila iz neugodnega položaja in po preobratu zmagala. Igralci ACH Volleyja pričakujejo, da bo tudi finale srednjeevropske lige slovenski in da se bodo v njem merili z Mariborčani. A varovancev Sebastijana Škorca ne čaka lahka naloga, igrali bodo s hrvaškimi prvaki.

Sorodna novica Evropsko sezono kljub šestim porazom Košenina ocenjuje z oceno med 3 in 4

Poraz je odmeval
Prejšnji teden so se v Zagrebu z njimi pomerili v rednem delu, izgubili, tekma pa je dvignila kar nekaj prahu. Škorc na njej ni igral z najboljšo postavo, pri tem pa je Hrvatom pomagal, da so na lestvici v zadnjem trenutku prehiteli Calcit Volley in si zagotovili nastop v Pliberku. Ali se je mariborski strateg želel izogniti Kamničanom ali je hotel le spočiti svoje nosilce pred obračunom Lige prvakov, ve samo on, vsekakor je bila njegova odločitev legitimna, Kamničani pa morajo krivdo iskati predvsem pri svojih spodrsljajih.

V 20-letni zgodovini tekmovanja je ACH daleč najuspešnejši klub. Ima 11 lovorik, sedem več od Mladosti. Prvič je bil prvak leta 2007, najboljši je bil tudi zadnja tri leta. Zadnja ekipa, ki mu je odščipnila naslov, je bila leta 2018 prav Zadruga na turnirju v Pliberku, kar je njen edini osvojeni naslov v tem tekmovanju. ACH Volley je tudi edini slovenski klub s končno zmago.