Odbojkarji ACH Volleyja so v Moskvi (ker v St. Peterburgu poteka teniški turnir WTA, je dvoboj potekal v prestolnici) po uri in 15 minutah izgubili s 3:0. Foto: Aleš Oblak
Odbojkarji ACH Volleyja so v Moskvi (ker v St. Peterburgu poteka teniški turnir WTA, je dvoboj potekal v prestolnici) po uri in 15 minutah izgubili s 3:0. Foto: Aleš Oblak

Petnajstkratni slovenski prvaki so se v prvih dveh nizih odlično upirali in prikazali zelo dobro predstavo, toda v odločilnih trenutkih je do izraza prišla kakovost Zenita. Blestela sta Georg Grozer (19 točk, dosegel je tri ase) in Oreol Camejo (15). Pri ACH Volleyju, ki je že brez možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje, sta bila s po devetimi točkami najučinkovitejša Petar Đirlić in Jan Pokeršnik.

ACH v Moskvi praznih rok

Prvi niz so gostitelji dobili s 25:19. ACH je z asom Vilimanovića povedel s 15:16, Zenit pa je s šestimi zaporednimi točkami (Antipkin je blestel na servisu) zatrl upe na osvojeni niz.

Tudi drugi niz, ki je trajal 25 minut, je potekal podobno. ACH Volley je dvignil napadalno učinkovitost in dolgo držal priključek, z blokom Videčnika povedel z 18:19, a niz izgubil na 22.

V zadnjem nizu je bil Zenit ves čas v prednosti, ACH pa je naredil devet napak, tako da ni imel nobenih možnosti za ponovitev scenarija s tekme v Tivoliju pred dobrim mesecem, ko je po zaostanku 0:2 ACH Volley izvlekel točko, za zdaj edino v letošnji sezoni Lige prvakov.

Zenitov niz neporaženosti v vseh tekmovanjih se je tako podaljšal na devet tekem.

14. februarja bo v Ljubljani gostoval Friedrichshafen.


Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja: "Danes so nas nadigrali v vseh treh nizih, predvsem v tistih ključnih trenutkih so naredili serijo s svojim servisom in potem so v kontranapadih odigrali vrhunsko. Danes nam niso pustili blizu, čeprav mislim, da smo se taktično dobro pripravili na tekmo."

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja: "Enostavno so boljši. Do 18. točke smo še v stiku z njimi, nato pa prideta do izraza njihov močni začetni udarec in dober blok. Tu se potem naredi razlika, vseeno pa moram reči, da smo do končnic nizov igrali zelo solidno."

LIGA PRVAKOV (M), skupina C, 4. krog:
ZENIT ST. PETERBURG ACH VOLLEY
3:0 (19, 22, 19)

Zenit St. Peterburg: Červjakov, Zelenkov, Pankov, Antipkin 2, Pirainen, Sivoželez 6, Makrenko, Grozer 19, Krivitčenko, Aščev, Camejo Durruthy 15, Safonov 4, Volkov 5, Diviš 2.

ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 3, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić 9, Okroglič, Mantha, Vilimanović 3, Pokeršnik 9, Videčnik 7, Polujan 8.
3.400 gledalcev

FRIEDRICHSHAFEN CHAUMONT
2:3 (-19, -19, 22, 19, -14)

Vrstni red: Zenit 10, Chaumont 9, Friedrichshafen 4, ACH Volley 1 točka.