Nikola Gjorgiev med prvo tekmo proti Ankari 30. novembra v Tivoliju, na kateri je bil z 31 točkami najučinkovitejši igralec. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Gjorgiev med prvo tekmo proti Ankari 30. novembra v Tivoliju, na kateri je bil z 31 točkami najučinkovitejši igralec. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa mora zmagati, točka, ki jo prinaša poraz z 2:3, bi sicer pomenila, da bi bili ekipi na koncu točkovno izenačeni, a v mednarodni odbojki odloča število zmag in ne število točk, obe ekipi pa sta do zdaj zmagali po dvakrat. ACH je bil dvakrat boljši od Dürna, Turki pa so ob eni zmagi proti Nemcem dobili tudi prvo medsebojno tekmo v Ljubljani.

Konec novembra je bilo v Tivoliju 2:3. ACH je vodil z 2:1, potem pa izgubil naslednja dva sicer izenačena niza. Turki so bili od slovenskih prvakov boljši predvsem pri servisu, tako da bo glavna naloga varovancev Radovana Gačiča, da popravijo sprejem. Adut za to bi lahko bil hrvaški reprezentant Filip Šestan, ki na prvi tekmi ni igral.

V zadnjem tednu je imel Gačič kar precej težav z boleznimi v ekipi, ritem tekem pa je bil naporen, tako da igralci že čutijo utrujenost. A v Turčiji, kjer jih čaka tekma proti kakovostnemu tekmecu, ki ima še posebej dobre izide na domačem igrišču, nameravajo stisniti zobe in izvleči, kar se bo dalo. Tretje mesto, ki prinaša četrtfinale Pokala CEV, so si že zagotovili.

"Zavedamo se, kaj prinaša zmaga in kaj prinaša poraz. Delamo vse v smeri, da bomo zadovoljni zapuščali Ankaro. Računam na to, da bomo partijo iz Ljubljane uspeli nadgraditi in odpravili napake s prvega obračuna," je dejal Gačič.

Skupina E, 6. krog

Sreda ob 18.00:
ANKARA – ACH VOLLEY

Ob 20.30:
PERUGIA – DÜREN

Vrstni red: Perugia 15, ACH Volley 7, Ankara 5, Düren 3.