Blejci so v odločilnem nizu izgubili s 16:14. Foto: EPA
Blejci so v odločilnem nizu izgubili s 16:14. Foto: EPA

Domači odbojkarji so se dolgo prebujali, a so se za končno zmago nad ACH Volleyem (3:2) prebudili še pravočasno. Pred začetkom lige prvakov je bilo gostovanje v Rzeszowu označeno kot najtežje v skupini in temu primerno so igralci in vodstvo razmišljali predvsem o dobri igri in osvojitvi kakšnega niza. Šele natančna analiza tekmecev in težave, ki so se pojavile pri sestavi domačega moštva so obudile misel na zmago.

Pokazali karakter in potencial
V to so odbojkarji ACH Volleya začeli verjeti prepozno, po izgubljenem prvem nizu, ki so ga izgubili v končnici. Moštvo je spremenjeno in pomlajeno. Klub je zapustilo kar devet igralcev v primerjavi z začetkom lanske sezone, a se to v igri ni poznalo. Prenovljena zasedba je pokazala karakter in predvsem potencial na katerega so opozarjali strokovnjaki.

Odnesti pozitivno energijo
Na tekmi so odločale malenkosti, ob katerih se kujejo šampioni prihodnosti. Tako je potrebno iz gostovanja v Rzeszowu kljub očitno zapravljeni veliki priložnosti odnesti pozitivno energijo in dobre strani. Poraz je boleč, razočaranje sovpada, a potrebno je poudariti, da osvojena niza zdaj trosita pelin zaradi bližine zmage, ob koncu sezone pa utegneta ozaljšati celotno podobo.

S podobnim pristopom tudi nad Turke
Čas je, da prav vsi v klubu nehajo razmišljati kot udeleženci lige prvakov in da v svoji tretji sezoni med elito s potencialom, ki ga premorejo, vselej suvereno zakorakajo po zmago. Morda se bo ta kdaj še izmaknila, a prepotrebna samozavest, ki jo morajo mladim vcepiti trenerji in izkušenejši soigralci, bo prinesla tudi boljše reakcije v odločilnih trenutkih. In ker bodo odločilne predvsem domače tekme je prav, da s podobnim pristopom slovenski prvaki pristopijo že k naslednji tekmi, ko bo v Tivoliju gostoval Istanbul.

Boštjan Rebršak, Jutranja športna zgodba, Val 202