Matevž Kamnik je dokončno odpadel z reprezentančnega seznama. Foto: BoBo
Matevž Kamnik je dokončno odpadel z reprezentančnega seznama. Foto: BoBo

Kamnik je zaradi težav s kolenom in operacije, ki jo je prestal po koncu lanske sezone, izpustil tako kvalifikacije za evropsko prvenstvo kot celotno evropsko ligo ter se izbrani vrsti priključil šele na pripravah za evropsko prvenstvo.

Že pred pripravljalnima tekmama z Brazilijo so se pojavile prve težave, zato proti Brazilcem, ki so gostovali v Ljubljani, Kamnik ni stopil na igrišče, zaradi otekline pa ni nastopil niti na pripravljalnem turnirju v Nemčiji.

"Poletje sem posvetil rehabilitaciji in trdo delal, da bi se lahko čim prej vrnil na odbojkarsko igrišče, vendar sem že po prvih nekaj treningih čutil bolečine, kakšen teden pred tekmama z Brazilci pa sem moral nekaj treningov celo izpustiti. Tudi v nadaljevanju smo storili vse, da bi se stanje izboljšalo, vendar - kot kaže - ni druge rešitve kot še ena operacija. V tem trenutku ne morem ničesar napovedovati, vem le to, da reprezentanci v tem trenutku ne morem pomagati," je svoje težave pojasnil Kamnik, ki je pred časom že prekinil pogodbo s turškim Arkasom.