Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tudi Rzeszow, za katerega igra slovenski reprezentant Klemen Čebulj, v 1. krogu ni bil uspešen. Na domačem parketu je moral priznati premoč Toursu z 1:3.

Francozi bodo naslednji tekmec ACH-ja 13. decembra, ko bo nova tekma v Tivoliju.

Oranžni zmaji, za katere se je že na začetku lige vedelo, da večje vloge v izredno kakovostni skupini B ne bodo igrali, so se že v prvem krogu z dobro igro lepo upirali italijanskim favoritom, to pa so ponovili tudi pred svojimi navijači.

V nasprotju s prvo tekmo pa zato niso bili nagrajeni vsaj z dobljenim nizom, večja priložnost za to se jim ni niti ponudila.

Kakovostni Poljaki (ekipo sestavljajo še ameriški, francoski in štirje poljski reprezentanti), so v vseh nizih vodili od začetka do konca. A so morali biti zbrani prav do zadnjih točk, saj so jim mladi gostitelji, ki v ligi nabirajo dragocene izkušnje, dihali za ovratnik do zadnjih trenutkov tekme.

Cretu zadovoljen s predstavo mladega ACH-ja proti Rzeszowu

Mlada ljubljanska ekipa ni navajena na vzdušje, kot je bilo tokrat v hramu slovenskega športa. Očitno je potrebovala nekaj časa, da se nanj privadi, izkušenejši gostje so namreč na začetku povedli z 2:6 in 3:8. A kdor je mislil, da jo bodo gosti povozili, se je močno zmotil. Varovanci Radovana Gačiča so vzpostavili ravnotežje, pred končnico so se približali na 17:18, toda nato naredili nekaj napak, kar je tekmec izkoristil.

Še bližje so bili Ljubljančani v drugem nizu. Tudi v njem so sicer ves čas zaostajali, a v končnici prišli le do točke zaostanka, pri izidu 23:24 pa so storili napako na mreži, ki je preprečila izenačenje.

Še najlažje so gosti dobili tretji niz, a tudi v njem so se domači pred končnico približali (19:21), toda Poljaki tudi v njem preobrata niso dovolili.

Rzeszow je bil skozi vso tekmo boljši predvsem v bloku, skupno je s tem elementom dosegel 14 točk. Američan Torrey Defalco, s 17 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, in Karol Klos sta jih prispevala po pet. Čebulj je skupaj zbral 11 točk.

Izjavi po tekmi

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja: "Izjemno je bilo igrati pred nabito polno dvorano. Vzdušje je bilo fenomenalno, nam pa ni uspelo ponoviti igre iz Trentina. Vendar vseeno čestitke fantom za boj. Začeli smo malo nervozno, a smo se v nadaljevanju sprostili in zaigrali bolje. Predvsem v drugem nizu smo imeli priložnost, da bi presenetili favoriziranega tekmeca. Veseli me, da sta Marovt in Sešek dobro izkoristila ponujeno priložnost."

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja: "Škoda, da nismo iztržili več, saj bi si to fantastično občinstvo zaslužilo. V napadu na trenutke nismo bili dovolj konkretni, v določenih situacijah nizov pa se nam je ponujala priložnost, da bi prevzeli pobudo. V našo igro se je prikradlo preveliko napak, česar si proti tako močnemu tekmecu ne smeš privoščiti."


Sorodna novica Čebulj: Kar dvakrat bomo zapisali željo trem dobrim možem, da res dobimo vstopnico za Pariz

Liga prvakov, skupina B, 2. krog

ACH VOLLEY – RESOVIA RZESZOW 0:3 (-21, -23, -21)

4154 gledalcev

ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič, Marovt 4, Šen 3, Koncilja 8 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 3 (1 as), Sešek 7 (2 bloka), Pokeršnik 11 (2 bloka), Videčnik 6.

Resovia Rzeszow: Kedzierski 2 (2 bloka), Rejno, Bucki, Klos 10 (5 blokov), Kochanowski 7, Staszewski, Boyer 7 (1 as, 2 bloka), Drzyzga, Potera, Louati, Zatorski, Čebulj 11 (1 as), Defalco 17 (5 blokov).


TOURS – TRENTINO 1:3 (-17, -22, 23, -19)

Vrstni red: Trentino 6, Rzeszow in Tours po 3, ACH Volley brez točk.


Pokal Challenge (M), 2. krog

Povratni tekmi:
TERUEL (ŠPA) – Panvita Pomgrad 1:3
3:0 (17, 19, 20)

Zlati niz: 15:10

PROJEKT VARŠAVA – Calcit Kamnik 3:0
3:0 (17, 19, 19)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.