Odbojkarice Calcita Volleyja bodo imele 17. aprila prvo zaključno žogo za zmago v finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Volleyja bodo imele 17. aprila prvo zaključno žogo za zmago v finalu. Foto: www.alesfevzer.com

Prvo finalno srečanje med Calcitom Volleyjem in Novo KBM Branik po prekinitvi tekmovanj zaradi vladnih odlokov bo 17. aprila v Kamniku, morebitna četrta tekma bo 19. aprila v Mariboru, morebitna peta pa dva dni pozneje, 21. aprila, znova v Kamniku.

Na dosedanjih dveh obračunih so obakrat s 3:2 slavile odbojkarice Calcita Volleyja, ki branijo naslov slovenskih prvakinj.

V soboto, 17. aprila, bo tudi druga tekma finala za moške med ACH Volleyjem Ljubljana in Merkurjem Mariborom. Na prvi tekmi v Mariboru so bili s 3:1 uspešnejši Ljubljančani, ki bodo drugo tekmo igrali na domačem parketu, tretjič pa se bosta ekipi srečali 20. aprila v štajerski prestolnici. Morebitna četrta tekma v Ljubljani bo 23. aprila, morebitna peta pa 25. aprila v Mariboru.

Za tretje mesto: 15.–19. in 17.–21. april
Druga in morebitna tretja tekma deklet za končno tretje mesto, za katerega se borita SIP Šempeter in Gen-I Volley, bosta odigrani med 15. in 19. aprilom, druga in morebitna tretja tekma malega finala za moške med Calcitom Volleyjem in Salonitom Anhovim pa bosta na sporedu med 17. in 21. aprilom. Na prvih tekmah sta bila uspešnejša SIP Šempeter in Calcit Volley.

Odbojkarska zveza Slovenije je tudi že pridobila soglasje Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) za podaljšanje mednarodnih certifikatov tujim odbojkarjem, ki nastopajo v slovenskem prvenstvu, soglasja za nastop pa morajo zdaj podati še nacionalne zveze.