Slobodan Kovač je bil jezen kot ris po porazu njegovih varovancev proti Avstraliji. Foto: EPA
Slobodan Kovač je bil jezen kot ris po porazu njegovih varovancev proti Avstraliji. Foto: EPA

Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Pa ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino.

Slobodan Kovač, selektor
Kapetan reprezentance Tine Urnaut je prepričan, da se mora "nekaj spremeniti". Foto: EPA
Raje kot za namrščene obraze navijali za Avstralce
Šket po porazu proti Avstraliji: Mogoče smo vsi malo utrujeni

Slovenski odbojkarji so s porazom končali svojo prvo udeležbo na svetovnih prvenstvih. Po spodbudnem začetku na zadnji tekmi drugega dela skupine F proti Avstraliji so nato storili preveč napak, v odločilnem petem nizu pa so Avstralci stopili na plin in po seriji slovenskih napak tekmo odločili v svojo korist.

Čeprav nobena od reprezentanc že pred tekmo ni imela nikakršnih teoretičnih možnosti za preboj med najboljših šest in nadaljevanje prvenstva, je bil obračun vseeno zelo pomemben – zlasti za Slovence, saj bi jim zmaga prinesla lepo končno uvrstitev in pa tudi pomembne točke za lestvico Fivb, ki bodo odločale o mestih za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre.

Kovač: Fantov nisem znal motivirati
"Katastrofa, za katero sem v večji meri kriv sam. Fantov nisem znal motivirati, ampak vseeno veliko stvari ne razumem. A ni zadostna motivacija, da se boriš za osmo mesto, a ni zadostna motivacija, da te gleda 5.000 ljudi, ki znajo prepoznati določene stvari in se obrnejo proti tebi," je po grdem porazu dejal selektor Slobodan Kovač in nadaljeval: "Fantje sicer pravijo drugače, da jim ni bilo vseeno, ampak, a je kdo to videl. Enostavno nismo imeli motiva, nismo se zavedali, da igramo za državo in ne za sebe. Izgubil sem živce, ne vem, zakaj. Verjemite mi, da bi se najraje pobral s klopi in odšel."

Ekipa, ki je razvajena, ko ji ne gre
Selektor je še naprej besnel: "Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Pa ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino." Sklenil je: "Razočaran sem, težko kaj pametnega povem. V tem trenutku res ne vem, ali sem še pripravljen voditi to ekipo, ki je razvajena, ko ji ne gre."

Urnaut: Treba bo nekaj spremeniti
Kapetan reprezentance Tine Urnaut je priznal, da so od prvega dne dalje delali osnovne napake, nič drugače ni bilo tudi na tekmi proti Avstraliji. "Moramo priznati, da so bili Avstralci boljši. Mi smo od prvega do zadnjega zatajili, ne bi govoril o posameznikih, kriva je ekipa, skupaj smo v dobrem in slabem. Niti v enem elementu nismo bili pravi, mučili smo se. Razočarani smo, a ne moremo reči, da nismo bili motivirani. Želeli smo si, čez ves dan smo se spodbujali. Ni bilo niti enega, ki bi po včerajšnji tekmi rekel, zdaj je konec, gremo domov. A enostavno nismo imeli kakovosti, tekmeca s servisi nismo oddaljili od mreže in če je tako, ne moremo igrati. Že začeli smo slabo, nato sta nam uspeli dve seriji dobrih servisov za dva niza, a ni bilo dovolj. Žalostni smo, ker nismo pokazali naše igre, zdaj se moramo usmeriti v prihodnost, da se nam to ne bo ponovilo. Mislim, da letos nismo bili pravi že od prvega dneva priprav, zato bo treba nekaj spremeniti," je povedal.

Kovačič: Kot da ni bilo želje
Libero Jani Kovačič je dodal, da se je s soigralci mučil od samega začetka tekme. "Kot da ni bilo želje za igrati, povsem nasprotno kot pri Avstralcih. Oni so bili željni igre, v njej so uživali. Moramo reči, da so zmagali povsem zasluženo. Ne bi nobenega krivil, vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti. Tako danes kot na celotnem prvenstvu smo preveč nihali, da bi se lahko kosali z najboljšimi reprezentancami."

Ropret: Glave niso bile prave
Podajalec Gregor Ropret se je zavedal, da bo proti Avstraliji slovensko reprezentanco čakala težka tekma, hkrati je pojasnil, da se jim po porazu proti Braziliji ni uspelo pravočasno pobrati. "Glave niso bile prave. Nismo bili zbrani, nismo bili pripravljeni kot na prejšnje tekme. Avstralci so se prišli zabavat, uživat, niso pa toliko slaba reprezentanca, da bi se jih dalo premagati s 50, 60 odstotki. Zaključek prvenstva je na žalost z grenkim priokusom, ampak gremo naprej. Mislim, da smo s prvenstvom lahko zadovoljni."

Je fante, ki prvič igrajo na svetovnem prvenstvu, res lahko tako potrl poraz proti Braziliji? Pa ne moreš nekaterih stvari popravljati proti olimpijskim prvakom, mi smo veliko zapravili v tekmi z Argentino.

Slobodan Kovač, selektor
Raje kot za namrščene obraze navijali za Avstralce
Šket po porazu proti Avstraliji: Mogoče smo vsi malo utrujeni