Merkur Maribor je po 11 krogih državnega prvenstva na drugem mestu pet točk za vodilnim ACH Volleyjem. Foto: www.alesfevzer.com
Merkur Maribor je po 11 krogih državnega prvenstva na drugem mestu pet točk za vodilnim ACH Volleyjem. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi niz so gosti dobili s 25:18. Sredi niza so vodili s 14:6 ter nato z 21:12, 23:14 in 24:15, v končnici pa so slovenski prvaki, katerih sprejem na začetku tekme ni bil dober, vendarle nudili nekoliko boljši odpor in ubranili tri zaključne žoge.

V drugem nizu je bilo 25:16 za Civitanovo. Potem ko so bili Štajerci pri 10:13 še razmeroma blizu, so evropski podprvaki iz pretekle sezone v nadaljevanju z odličnim blokom "pohodili plin".

V tretjem nizu so se varovanci Sebastijana Škorca najbolje upirali. Po zaostanku s 7:12 in 11:15 so izenačili na 16:16 in povedli z 19:18. Nato so poravnali izid tudi na 24:24, na koncu pa so gostujoči odbojkarji, ki so bili nesporni favoriti, zmagali s 26:24.

Odbojkarji Maribora kljub porazu zadovoljni, predvsem s tretjim nizom

Na tribunah več kot tisoč gledalcev

Navijači so po dolgem času lahko spremljali evropski klubski spektakel, zbralo se je 1147 gledalcev. Za Civitanovo igrajo številni zvezdniki, v svojih vrstah ima reprezentante Italije, Kube, Portorika, Argentine in Češke. V ekipi je tudi mladi italijanski reprezentant Rok Jerončič, bloker slovenskega rodu, ki je še lani branil vrste Calcita Volleyja.

Manjkala sta sicer Osmay Juantorena in Ivan Zajcev, ki še nista okrevala po poškodbah, toda njuna odsotnost se Civitanovi niti ne pozna kaj veliko.

V 1. krogu pred dvema tednoma so Italijani povsem nadigrali Lokomotivo Novosibirsk, v štajersko prestolnico pa so dopotovali neposredno iz Brazilije, kjer so igrali na svetovnem klubskem prvenstvu in za domačim Cruzeirom zasedli drugo mesto.

Mariborčani so tudi na prvi tekmi na Poljskem proti klubu Kedzierzyn Kozle, evropskemu prvaku iz pretekle sezone, izgubili s 3:0. Naslednje srečanje bodo odigrali 11. januarja v Novosibirsku.

Izjemni bloker Simon previsoka ovira za mariborske odbojkarje

Liga prvakov

Skupina C, 2. krog:
MERKUR MARIBOR - CIVITANOVA
0:3 (-18, -16, -24)

1147 gledalcev

Merkur Maribor: Cafuta, Herman, S. Adžović, Kovačević 1, Pavlović 3, Bračko 3, Košenina, Donik 7, A. Adžović, Planinšič, Kržič 5, Ihbajri 16, Kovačič, Gergye 6.

Civitanova: Gabi 10, Kovar, Sottile, Marchisio, Jerončič, Balaso, Lucarelli 9, Zajcev, Diamantini, Simon 20, De Cecco 1, Anzani 10, Yant 10.


LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK - KEDZIERZYN KOZLE
1:3 (-19, 21, -24, -23)

Lestvica: Civitanova in Kedzierzyn Kozle po 6, Lokomotiv Novosibirsk in Merkur Maribor brez točk.