Na tekmi v dvorani Tabor 15. decembra so Mariborčani proti Civitanovi prav tako izgubili z 0:3. V posameznih nizih so tedaj osvojili 18, 16 in 24 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Na tekmi v dvorani Tabor 15. decembra so Mariborčani proti Civitanovi prav tako izgubili z 0:3. V posameznih nizih so tedaj osvojili 18, 16 in 24 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Lube Civitanova, v prejšnji sezoni evropski podprvak, je v uvodnih štirih krogih vselej zmagal. Mariborčani na drugi strani do zdaj še niso osvojili niza.

Izkušeni zvezdniki Civitanove so tekmo nadzorovali od začetka do konca. Že v prvem nizu so ves čas vodili. Zanesljiv napad, v katerem se je izkazal predvsem Marlon Yant, in dobra obramba proti najnevarnejšemu mariborskemu napadalcu Ahmedu Ihbajriju, čigar uspešnost v napadu je bila le 25-odstotna, je zadostovala, da so niz dobili s 25:18.

Še izrazitejša je bila njihova premoč v drugem nizu, ko so napadu dodali še blok. Korektorju Ihbajriju nikakor niso dovolili, da se razigra, Libijcu pa niso v pomoč priskočili niti preostali napadalci. To je bil glavni razlog za poraz v nizu s 25:15.

Še najbolje so se slovenski prvaki upirali v tretjem nizu. Tako kot v prvih dveh niso niti enkrat vodili, so pa izenačili na 17:17. A nato sta vajeti v svoje roke vzela Gabi Garcia in Ricardo Lucarelli in domačim zagotovila gladko zmago (25:19).

Mariborčani so sami dosegli le 26 točk, od tega Roland Gergjye osem, povsem pa je zatajil Ihbajri, zbral je le štiri.

Za Civitanovo igra tudi mladi italijanski reprezentant Rok Jerončič, bloker slovenskega rodu, ki je še lani branil vrste Calcita Volleyja. Sin Gregorja Jerončiča je tokrat dobil priložnost v tretjem nizu in dosegel enega izmed treh asov ekipe.

Varovanci Sebastijana Škorca bodo naslednjo tekmo odigrali v torek, 8. februarja, ko bodo v dvorani Tabor gostili poljsko ekipo Zaksa Azoty Kedzierzyn-Kozle.

Mariborski odbojkarji brez možnosti na italijanski obali
Sorodna novica Merkur Maribor proti Civitanovi brez dobljenega niza, najbolje se je upiral v tretjem

Liga prvakov

Skupina C, 4. krog

CIVITANOVA – MERKUR MARIBOR
3:0 (18, 15, 19)

1000 gledalcev

Lube Civitanova: Gabi 16, Sottile, Marchisio, Jerončič 1, Balaso, Lucarelli 11, Zajcev, Penna 1, Diamantini 8, Simon, De Cecco, Anzani 6, Yant 11.

Merkur Maribor: Cafuta 4, S. Adžović, Kovačević, Pavlović 6, Košenina, Donik 5, A. Adžović 1, Planinšič 1, Kržič, Ihbajri 4, Kovačič, Gergye 8.

12. februarja:
KEDZIERZYN-KOZLE – LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK

Vrstni red: Civitanova 11, Kedzierzyn Kozle 7, Lokomotiv Novosibirsk 3, Merkur Maribor brez točk.

Škorc: Civitanova ima v svojih vrstah igralce najvišjega svetovnega razreda