Na Kongresnem trgu v Ljubljani se začenja oživljena mednarodna sezona v odbojki na mivki. Do konca poletja bodo turnirje organizirali še v nekaterih drugih državah. Foto: www.alesfevzer.com
Na Kongresnem trgu v Ljubljani se začenja oživljena mednarodna sezona v odbojki na mivki. Do konca poletja bodo turnirje organizirali še v nekaterih drugih državah. Foto: www.alesfevzer.com

Od četrtka do nedelje bo na Kongresnem trgu in v športnem parku Ludus v Črnučah tretje leto zapored potekal turnir svetovne serije. Polfinalne tekme in ženski ter moški finale bodo v nedeljo zvečer. Prenos obeh finalov bo ob 21.00 na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sodelovale bodo ekipe iz osmih držav v moški in iz desetih v ženski konkurenci. V zadnjem hipu se lahko zgodi še kakšna odpoved, za zdaj imajo prijavljenih 11 moških in 12 ženskih ekip v kvalifikacijah, po 12 v obeh konkurencah pa ima nastop v rednem delu turnirja že zagotovljen.

Sorodna novica Ljubljanski spektakel na mivki dobil zeleno luč

Zahvala odbojkarski zvezi in mestni občini
"Vesel sem, da bomo lahko spremljali tudi najboljše slovenske ekipe. Upam, da bodo vsi iz tujine lahko tudi prišli, pomagamo jim z vsemi dokumenti,"
je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Gregor Humerca.

"Težko je izvesti turnir v teh časih, tudi po finančni plati. Pred koronsko krizo smo načrtovali širitev in dvig na višjo raven. Zahvaljujemo se OZS-ju in Mestni občini Ljubljana," je povedal Simon Rožman iz podjetja Extrem, ki pomaga pri organizaciji tekmovanja.

Vstopnine ne bo
V skladu z ukrepi in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bo lahko na in ob prizorišču 500 ljudi. Vstopnine ne bo, a bodo navijače na tribune spuščali le do zapolnitve 400 prostih mest, ki so namenjena njim.

Poleg tega bodo morali poskrbeti za varnostne razdalje, fizično so ločili vhode in izhode, prav tako ne bo stika med tekmovalci, osebjem, gosti v prostorih VIP in gledalci. Ti bodo morali ob vstopu pustiti podatke za obveščanje, igralce pa bodo pred tekmovanjem testirali.

Sorodna novica Pri moških prvaka Zemljak in Pokeršnik, pri ženskah Kotnikova in Potokarjeva

Odbojkarji še iščejo prave občutke
Po tekmovalni plati sta pričakovanja pred turnirjem strnila člana zmagovalnih ekip nedavnega državnega prvenstva v Kranju Tjaša Kotnik in Nejc Zemljak.

"Z Moniko (Potokar, op. a.) dolgo nisva točno vedeli, kje sva. Upam, da bo šlo tako dobro kot v Kranju. Dobro je, da ekipe na takšno tekmovanje pridejo že prej, da lahko tudi malo potreniraš, čeprav po navadi potem na turnirju za tekmece dobiš točno tistega, s katerim si treniral," je dejala Kotnikova.

"Verjetno bo tu tudi kakšna ekipa, ki je sicer ne bi bilo. Zaradi okoliščin je težko koga imeti za favorita, večina ekip je do zdaj delovala na od 60 do 90 odstotkih zmožnosti. Imeli smo dolg premor, zato zdaj spet iščemo osnovne občutke," je razmišljal Zemljak, ki igra v paru z Janom Pokeršnikom.

Ljubljana bo gostila prvo mednarodno tekmovanje sezone v odbojki na mivki