V državnem odbojkarskem prvenstvu se obeta nekaj sprememb. Foto: Reuters/AP
V državnem odbojkarskem prvenstvu se obeta nekaj sprememb. Foto: Reuters/AP

OZS je klubom že predstavila nov sistem tekmovanja, v prvoligaški konkurenci se bo DP odslej odvijalo po trikrožnem sistemu in z dvema prvima ligama.

Predsedstvo OZS-ja je sprejelo predlog o spremembah tekmovalnega sistema v okviru DP-ja, ki so ga podali sekretar tekmovanj in tekmovalno-registracijska komisija ob odobritvi strokovnega sveta OZS-ja.

Predlog določa nov sistem tekmovanja v najmanj naslednjih dveh sezonah, predsedstvo OZS-ja pa ga je že sprejelo, so postopek sprememb pojasnili pri zvezi.

Ukinjeni modra in zelena skupina
Sezoni 2020/21 in 2021/22 bosta tako v prvoligaški konkurenci potekali po trikrožnem sistemu tekmovanja, ki mu bo sledila končnica, prvič tudi z osmino finala. Po dolgem času so tako ukinili modro in zeleno skupino za prvaka in za obstanek. Novo je tudi, da bodo morali vsi prvoligaši, tudi tisti, ki bodo tekmovali v mednarodnih tekmovanjih, v prvenstvu nastopati od samega začetka.

Medtem ko so se v ženski konkurenci nastopi v prvi ligi že zdaj odvijali v okviru 1A in 1B lige, bo OZS enak sistem v sezoni 2020/21 vpeljal tudi v moški konkurenci. Pri dekletih bo v 1B DOL v novi sezoni izjemoma še deset ekip. V sezoni 2021/22 bo tudi v tej nastopalo osem ekip.