Tine Urnaut se je pridružil reprezentanci. Foto: FIVB
Tine Urnaut se je pridružil reprezentanci. Foto: FIVB

Lebedew je pred odhodom na Filipine morda še najbolj zaskrbljen zaradi prizorišča turnirja. Ekipa je bila prejšnji teden v Braziliji, zdaj doma, pa potem Filipini in nenehno menja časovne pasove. "Vsekakor gre za zanimivo izkušnjo in videli bomo, kako se bo to poznalo," pravi Lebedew.

"Naš cilj je jasen. Želimo v naslednji krog tekmovanja in za to potrebujemo v prvem delu vsaj šest, verjetno sedem zmag. Dve zmagi na Filipinih ne bosta dovolj, saj nas nato čaka še močan turnir na Poljskem," je ob robu treninga v Tivoliju povedal Avstralec.

Ta je bil v Tivoliju zadovoljen tudi s tem, da so se ekipi v primerjavi s turnirjem v Braziliji priključili Tine Urnaut, Dejan Vinčić in Sašo Štalekar, ki bodo z izkušnjami dodali tudi potreben delček kakovosti v igri. "Prvi skupni trening je sicer pokazal, da niso v povsem vrhunski formi, je pa ta zelo dobra. Z njimi bomo močnejši. Dejstvo pa je, da to za tekmece ne pomeni nikakršnega presenečenja, saj te igralce dobro poznajo," meni Lebedew.

Na prvem turnirju v Braziliji je Slovenija izgubila proti ZDA in Braziliji ter ugnala Avstralijo in Kitajsko. "Z videnim smo lahko zelo zadovoljni. Igra je bila dobra, moramo pa izboljšati servis, kar nam bo dalo več možnosti v bloku, popraviti moramo tudi sprejem," je še dodal selektor.

O uvrstitvi med osmerico in s tem v četrtfinale bo odločal zadnji turnir na začetku julija na Poljskem. Tam bodo slovenski tekmeci ob domači reprezentanci tudi Iranci, Srbi in Bolgari.

Ekipi naj bi se od standardnih reprezentantov za zadnji turnir pridružil tudi Klemen Čebulj. Alen Šket v tej seriji zaradi rehabilitacije še ne bo dobil priložnosti in ekipa nanj računa šele na svetovnem prvenstvu.

Možič: Na Filipinih lahko premagamo vse tekmece

LIGA NARODOV (M)
DRUGI TEDEN, skupina 3, Filipini

Torek ob 9.00:
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA

Četrtek ob 13.00:
SLOVENIJA - ARGENTINA

Sobota ob 13.00:
SLOVENIJA - ITALIJA

Nedelja ob 9.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Vrstni red: ZDA 11, Japonska 10, Francija, Poljska in Italija po 9, Nemčija 7, Nizozemska, Srbija, Slovenija, Brazilija in Iran po 6 točk ...