Jan Kozamernik je s Trentinom postal evropski prvak. Foto: Reuters
Jan Kozamernik je s Trentinom postal evropski prvak. Foto: Reuters

28-letni Ljubljančan se je po velikem uspehu s klubom na zaključnem turnirju v Antalyi pred dobrim tednom v preteklih dneh že pridružil reprezentanci na pripravah za Ligo narodov.

"Verjamem v to, da če dobro delaš, če si priden in verjameš v to, da lahko dosežeš več, se da zelo daleč priti. Imel sem seveda tudi malenkost sreče, da se je vse tako izšlo, tudi s celotnim trgom srednjih blokerjev, da se je sprostilo eno mesto v Trentinu," je povedal v pogovoru za TV Slovenija.

Sorodna novica Kozamernik s Trentinom osvojil Ligo prvakov

Kljub rahlim razočaranjem v italijanskem prvenstvu in pokalu je Kozamernikov pogled na spomine iz te sezone zaradi slavja v Ligi prvakov izredno lep. Ves čas so mu ob strani stali njegovi najbližji, ob gori čestitk ob uspehu pa je izpostavil nekdanje soigralce, na primer Mitjo Gasparinija in Matijo Pleška.

"To so vsi nekdanji igralci, ki so v preteklosti igrali kar veliko vlogo v mojem osebnem razvoju. Največ mi pa pomeni to, da ko sem prišel nazaj na reprezentančni zbor, da so mi ob začetku treninga vsi zaploskali. Mislim, da je to tisto, kar mi da veliko pozitivne energije tudi za naprej."

Poskušal jo bo prenesti tudi v reprezentanco. V njej Kozamernik poudarja vlogo izrednega kapetana Tineta Urnauta, ki je poskrbel, da ekipa vedno več pozornosti namenja psihološki pripravi.

"Mislim, da je to tudi prava pot, ker fizično lahko prideš do neke meje, psihično pa mislim, da je vedno še kakšen korak, ki ga lahko narediš, da si boljši. In da v tistih zelo pomembnih trenutkih kot ekipa delujemo bolje."

To bo v Ligi narodov, ki se bo za Slovence začela 22. maja s pomembno tekmo proti Nizozemcem, še kako pomembno. Prvi turnir bo Slovenija odigrala ravno v Antalyi.

Kozamerniku po osvojitvi Lige prvakov največ pomenilo ploskanje na začetku reprezentančnega treninga

Liga narodov

Prvi turnir, skupina 1, Antalya

Sreda, 22. maja, ob 16.00:
NIZOZEMSKA – SLOVENIJA

Četrtek, 23. maja, ob 13.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA

Sobota, 25. maja, ob 13.00:
SLOVENIJA – KANADA

Nedelja, 26. maja, ob 13.00:
SLOVENIJA – POLJSKA

Slovenija bo drugi turnir odigrala v Fukuoki na Japonskem (5.–9. junija), tretji turnir pa v Stožicah (18.–23. junija). Zaključni turnir osmerice bo v Lodžu na Poljskem (27.–30. junija).