Nova KBM je imela priložnost, da danes že ubrani naslov prvakinj, a je dvoboj odigrala preveč ležerno. Foto: BoBo
Nova KBM je imela priložnost, da danes že ubrani naslov prvakinj, a je dvoboj odigrala preveč ležerno. Foto: BoBo

Mariborska ekipa tako ni izkoristila prve zaključne žoge za naslov državnih prvakinj in ni šla po poteh ACH Volleyja, ki je s 3:0 v zmagah dobil finalno serijo. Če je na drugi tekmi tekmice povsem nadigrala, je bila tokrat Nova KBM neprepoznavna, naredila je preveč napak, na drugi strani pa so bile Primorke precej zanesljivejše in zasluženo zmagale.

Naslednja tekma bo v torek v Mariboru. Foto: BoBo
Naslednja tekma bo v torek v Mariboru. Foto: BoBo

Domačemu trenerju Vasji Samcu Lipicerju se je obrestovalo, da je v igro poslal do zdaj rezervistki Pio Blažič in Nušo Ferlinc, ki sta igrali odlično in pokazali precej več kot na prejšnjih obračunih Mirta Velikonja Grbac in Isabela Kovačić. Blažičeva je bila z 19 točkami druga najučinkovitejša igralka svoje ekipe, točko več je dosegla Lana Ščuka. Spet je odlično tekmo odigrala domača prosta igralka Patrizia Zampedri.

Na drugi strani je Iza Mlakar dosegla 27 točk. Finalna serija se seli v Maribor, četrti obračun bo v torek.

GEN-I Volley še upa na naslov prvakinj

DRŽAVNO PRVENSTVO (Ž), finale, tretja tekma

GEN-I VOLLEY - NOVA KBM BRANIK (v zmagah 1:2)
3:1 (21, 21, -24, 19)

GEN-I Volley: Kovačić, T. Blažič, Ferlinc 10, Zbičajnik, Zaplotnik, Velikonja Grbac, Kolbl, P. Blažič 19, Lipicer Samec 10, Zampedri, Grudina 14, Ščuka 20.

Nova KBM Branik: Mlakar 26, Dobaj, Bračko 7, Bezsonova 17, Najdič 3, Kočar 1, Sobočan 3, Pintar 6, Blagne, Lorber Fijok 2.

Igrajo na tri zmage. Naslednja tekma bo v torek ob 17.00 v Mariboru.