Odbojkarji Slovenije so z devetimi zmagami in enim porazom vodilna reprezentanca letošnje Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji Slovenije so z devetimi zmagami in enim porazom vodilna reprezentanca letošnje Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Slovenski olimpijci po petih nizih ugnali Kubo

Po četrtkovi zmagi nad Kubo (3:2) je bilo več razlogov za optimizem. "Letos še nismo izgubili petega niza. To smo si tudi rekli pred začetkom odločilnega niza. Da ga še nismo izgubili in ga tudi ne bomo," je povedal Jani Kovačič, kapetan Tine Urnaut pa je dodal: "Vesel sem, da nismo popustili, ampak vztrajali in držali skupaj. Peti niz smo odigrali suvereno, to je za nas zelo pomembna zmaga."

Slovenci so se na lestvici mednarodne zveze prebili na tretje mesto, z zmago 3:0 proti Italijanom pa bi jih tudi prehiteli na drugem. "Res bi bilo fantastično, če bi se nam uspelo prebiti na drugo mesto. To bi pomenilo, da bi bili pri žrebu skupin za olimpijske igre v prvem bobnu, prvi nosilci. A gremo tekmo za tekmo. Naš cilj je, da tu v Stožicah dobimo preostali dve tekmi, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," pa pred tekmo, na kateri bo dvorana polna, razmišlja organizator igre Gregor Ropret.

Velika odlika odbojkarjev: petega niza letos še niso izgubili

Za Slovenijo bo to tretja tekma turnirja Lige narodov v Stožicah. Po prepričljivi zmagi nad Argentino in tesni nad Kubo bo tekmec v soboto ob 20.30 Italija, v kateri bo le pet igralcev iz zasedbe, ki je na lanskem evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo: sprejemalca Mattia Bottolo in Tomasso Rinaldi, srednja blokerja Leandro Mosca in Giovanni Sanguinetti ter sprejemalec Alessandro Bovolenta. Manjkajo nosilci igre, kot so Yuri Romano, Simone Giannelli in Alessandro Micheletto. Nič čudnega, če so oslabljeni Italijani v Ljubljani morali priznati premoč Poljakom (3:0).

Zaključni turnir najboljše osmerice Lige narodov bo med 27. in 30. junijem potekal v Lodžu na Poljskem, nato pa sledijo zadnje priprave pred olimpijskimi igrami v Parizu.


Petkovo dogajanje v Ljubljani:
ARGENTINA – POLJSKA 0:3
BOLGARIJA – KUBA 0:3
TURČIJA – SRBIJA 1:3

Preostali spored turnirja v Stožicah, sobota ob 13.00:
BOLGARIJA – ARGENTINA
Ob 16.30:
SRBIJA – POLJSKA
Ob 20.30:
SLOVENIJA – ITALIJA

Nedelja ob 13.00:
KUBA – POLJSKA
Ob 16.30:
TURČIJA – ITALIJA
Ob 20.30:
SLOVENIJA – SRBIJA