Slovenijo bo v Ligi prvakov v naslednji sezoni znova zastopal ACH Volley. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Slovenijo bo v Ligi prvakov v naslednji sezoni znova zastopal ACH Volley. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Cev je v tej fazi lahko objavil le kvote, ne pa tudi imen nastopajočih ekip, saj morajo te svojim nacionalnim zvezam svoje nastope še potrditi. To sezono sta v boju za evropsko klubsko krono lahko sodelovali dve slovenski moštvi, v prihodnji sezoni pa imajo v skupinskem delu Lige prvakov nastop zagotovljen le odbojkarji.

Odbojkarice bodo morale v kvalifikacije, v katerih pa bodo imele hudo konkurenco. V skupinski del Lige prvakinj namreč vodita le dve mesti. Odbojkarska zveza Slovenije je že 17. marca odločila, da je letošnje državno prvenstvo zaradi pandemije novega koronavirusa končano. Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že 17., in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrta lovorika.

Pri ženskah so največ točk na evropski lestvici zbrali turški klubi (489 točk), zato Turčiji v Ligi prvakinj pripadajo tri mesta, tako kot Italiji (398) in Rusiji (312). Slovenija ima na lestvici 36 točk. Pri moških ima Italija (532,67 točke) kot vodilna v točkovanju za Ligo prvakov na voljo tri mesta, enako kot Rusija (472,66) in Poljska (387,01), Slovenija je na osmem mestu (103,67).

Z 12. mestom v razvrstitvi za pokala Cev in Challenge ima Slovenija v obeh tekmovanjih v ženski konkurenci na voljo po dve mesti. V moški konkurenci je Slovenija na 20. mestu in je slovenskim klubom na voljo le eno mesto v pokalu Challenge.