Dvoboj četrto- in petouvrščene ekipe državnega prvenstva je v Kanalu pripadel Salonitu Anhovo, ki je Hišo na kolesih Triglav ugnal s 3:1. Foto: OZS
Dvoboj četrto- in petouvrščene ekipe državnega prvenstva je v Kanalu pripadel Salonitu Anhovo, ki je Hišo na kolesih Triglav ugnal s 3:1. Foto: OZS

ACH Volley je Krko ugnal s 3:0, prav tako Merkur Maribor Panvito Pomgrad in Calcit Volley Hoče. V Kanalu je bil Salonit Anhovo s 3:1 boljši od kranjske ekipe Hiša na kolesih Triglav.
Prvouvrščeni ACH Volley ni igral s prvo postavo, v vlogi organizatorja igre je bil Gregor Pernuš. Sredi uvodnega niza je zaostajal za tri točke (10:13), v nadaljevanju pa je zanesljivo nadzoroval položaj. S 14 točkami je bil najučinkovitejši Božidar Vučićević.

Maribor blestel pri blok-obrambi
Še lažje delo je imel Merkur Maribor, saj Prekmurci (z novim trenerjem Dejanom Fujsom, ki je decembra zamenjal Aleša Hribarja) niti v enem nizu niso bili blizu, pa čeprav najučinkovitejši mariborski igralec Rok Možič ni imel svojega dne. Bolj razpoložena sta bila Alen Šket in Ahmed Ihbajri, ki je bil s 17 točkami najučinkovitejši igralec enosmerne tekme. Pri Panviti je zatajil napad, ki je dobil tudi 12 blokov, Ihbajri jih je nanizal pet.

"Odigrali smo fenomenalno blok-obrambo, servirali dobro in fantom moram čestitati za prikazano igro ter zmago," je bil zadovoljen trener Sebastijan Škorc.

Sorodna novica Mariborčanke kljub okrepitvam nemočne proti Kamničankam

Tokrat lahko delo za Calcit Volley
Brez možnosti so bili v Kamniku tudi igralci Hoč, ki so na prvi medsebojni tekmi (3. oktobra) klonili šele po petem nizu. Tokrat so imeli še slabšo realizacijo napadalnih akcij kot Panvita v Mariboru, njihovi igralci so zbrali le 26 točk, za vse preostale so poskrbele kamniške napake. Na drugi strani sta točke nizala predvsem Mitja Gasparini (17 točk) in Jan Klobučar (15). "Na servisu smo bili dovolj agresivni, posledično pa nam je bilo lažje igrati v bloku in obrambi. Za nameček smo imeli še dober sprejem, tako da je bilo potem tudi lažje priti do side-avta," je komentiral Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja.

Salonit po izgubljenem prvem nizu strnil vrste
Salonit Anhovo je proti Kranjčanom prvi niz izgubil, čeprav je vodil tudi za pet točk. V preostalih treh nizih so gostitelji zanesljivo opravili svoje delo, največ zaslug pa imata z 20 točkami najučinkovitejši igralec tekme Matic Vrtovec in organizator igre Irenej Karnel, čigar servisi so bili nerešljiva uganka za tekmece, dosegel pa je tudi pet asov.

Maja Pahor nepričakovano končuje kariero. Kot najlepši spomin omenja drugo mesto na mladinskem evropskem prvenstvu, na katerem je bila izbrana tudi za najboljšega libera prvenstva. Foto: OZS
Maja Pahor nepričakovano končuje kariero. Kot najlepši spomin omenja drugo mesto na mladinskem evropskem prvenstvu, na katerem je bila izbrana tudi za najboljšega libera prvenstva. Foto: OZS

Maja Pahor prisiljena končati športno pot
Slovenska reprezentantka, v letošnji sezoni pa članica mariborskega Nove KBM Branika, Maja Pahor, končuje športno pot in se bo posvetila študiju zdravstvene nege (želi si postati medicinska sestra). Prosta igralka, ki je decembra dopolnila 25 let, je kariero prisiljena končati zaradi zdravstvenih razlogov.

"Ko gre za situacijo, ki bi lahko imela dolgoročne življenjske posledice, je pač treba ubrati drugo pot. Vsekakor to ne pomeni, da se nam bo življenje obrnilo na glavo. Vedno sem verjela in verjamem v rek, da se vse zgodi z razlogom. Situacija je resnično težka, saj je bila odbojka moje življenje in mi bo vedno ostala v lepem spominu," je dejala Pahorjeva, ki je odbojkarsko pot začela v Novi Gorici, nato igrala še za kamniški Calcit Volley in poljski KS Palac Bydgoszcz, v letošnji sezoni pa je branila barve Nove KBM Branika. Z mladinsko reprezentanco je leta 2014 na evropskem prvenstvu v Estoniji in na Finskem osvojila srebro, leta 2017 pa se je z reprezentanco do 23 let v Ljubljani veselila naslova svetovnih podprvakinj.

Mariborske odbojkarice zmagale

1. DOL (M), 15. krog
ACH VOLLEY - KRKA
3:0 (20, 11, 17)
MERKUR MARIBOR - PANVITA POMGRAD
3:0 (15, 17, 10)
CALCIT VOLLEY - HOČE
3:0 (15, 19, 19)
SALONIT ANHOVO - HIŠA NA KOLESIH TRIG.
3:1 (-23, 15, 17, 17)

Vrstni red: ACH Volley 39, Merkur Maribor 38, Calcit Volley 35, Salonit Anhovo 26, Hiša na kolesih Triglav 15, Hoče 14, Panvita Pomgrad 10, Krka 3 točke.


1. DOL (Ž) ,14. krog:
CALCIT VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
3:0 (20, 21, 19)
GEN-I VOLLEY - KRIM
2:3 (-17, 14, -18, 24, -12)
LUKA KOPER - ATK GROSUPLJE
1:3 (17, -21, -14, -9)


Preloženi tekmi:
KRIM - CALCIT VOLLEY
0:3 (-25, -13, -13)
NOVA KBM BRANIK - GEN-I VOLLEY
3:0 (12, 21, 20)

Vrstni red: Calcit Volley 37, SIP Šempeter 28, Gen-I Volley 27, Nova KBM Branik 19,
Grosuplje 18, Krim 14, Luka Koper 8, Ankaran 5 točk.

Klemen Čebulj igralec tekme

Klemen Čebulj je pretekli teden v poljskem prvenstvu z Asseco Resovio Rzeszow odigral dva dvoboja in obakrat tesno zmagal. Sredi tedna je Rzeszow na tekmi 12. kroga s 3:2 ugnal ekipo PGE Skra Belchatow, Klemen Čebulj pa se je na obračunu zaustavil pri 20 točkah (trije asi, en blok) ob 38-odstotni uspešnosti pri sprejemu in 30-odstotni uspešnosti v napadu. Za svojo predstavo si je prislužil naziv igralca tekme.

V nedeljo je Čebulj s soigralci po petih nizih premagal še tretji Trefl Gdansk. Slovenski sprejemalec je tokrat dosegel 23 točk (dva bloka) ob 61-odstotni uspešnosti pri sprejemu in 26-odstotni uspešnosti v napadu. Rzeszow slovenskega selektorja Alberta Giulianija ima po enajstih zmagah na 17 obračunih zdaj 28 točk.