Štern sodi med najboljše odbojkarje v italijanski ligi. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije
Štern sodi med najboljše odbojkarje v italijanski ligi. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

"Zelo smo veseli, da smo v klub pripeljali Tončka Šterna, ki italijansko prvenstvo že dobro pozna, v lanski sezoni pa nas je navduševal z igro na izjemno visoki ravni. O tem govorijo tudi številke, bil je eden najprodornejših odbojkarjev lige. Je igralec, ki ga odlikuje izjemna telesna moč, in prepričana sem, da bo za našo ekipo velika okrepitev," je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejala predsednica Piacenze, Elisabetta Curti.

V nov klub po evropskem prvenstvu
Štern pa je ob prestopu povedal: "Zelo sem vesel, da bom igral za Piacenzo in se že zelo veselim prihodnje sezone. Gre za ambiciozen klub, v katerem ljudje delujejo z veliko predanostjo in ki iz leta v leto raste. Ekipa je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev in mislim, da smo lahko zelo uspešni. V Piacenzo bom prišel takoj po zaključku evropskega prvenstva in veselim se srečanja s soigralci, strokovnim štabom in vodstvom kluba ter seveda z navijači. Videl sem, kako zelo podpirajo klub in ekipo, kar nam bo na tekmah zelo veliko pomenilo."

Evropsko prvenstvo, na katerem bo slovenska izbrana vrsta branila srebrno medaljo, bo potekalo septembra na Poljskem, Češkem, Finskem in v Estoniji.