Lucija Polavder Foto: MMC RTV SLO
Lucija Polavder Foto: MMC RTV SLO
Polavderjeva že v domovini

Sokrajani iz Griž pri Žalcu so ji pripravili prisrčen in bučen sprejem. Na letališče so se odpravili s petimi avtobusi in ji čestitali ob velikem olimpijskem uspehu. Pozdravili so jo tudi domači godbeniki na pihala iz Griž in Žalca, mažoretke ter njeni prijatelji iz celjskega judo kluba Sankaku. V rudarski godbi Zabukovje igra tudi Lucijin oče, ki se je hčerkinega uspeha zelo veselil. Poleg nje sta se v domovino vrnila tudi bronasta z olimpijskih iger v Atenah Urška Žolnir in trener Marjan Fabjan.

Zdaj jo čakajo sprejemi in zabave
"Občutki so fenomenalni, iz dneva v dan se bolj zavedam, da imam olimpijsko medaljo. To bi privoščila vsakemu športniku," je ob prihodu na letališče Jožeta Pučnika povedala "Luca". Osvojeno bronasto kolajno v kategoriji nad 78 kg so že praznovali v slovenski hiši v Pekingu, v domovini pa jo čaka nadaljevanje praznovanja in najverjetneje slavje v domačem kraju do zgodnjih jutranjih ur.

Težjim tekmicam odčitala lekcijo
Oba s trenerjem sta bila utrujena po skoraj 13 ur dolgi vožnji iz kitajske prestolnice. S Fabjanom se je ogrevala pred odločilnim bojem, kar je bilo po njenem mnenju ključnega pomena. Spregovorila je tudi o odlični taktiki. Polavderjeva je navdušila z zmagami nad tekmicami, ki so imele tudi več kot 40 kg več od nje. Nasprotnice je s stalnim napadanjem najprej utrudila, nato pa jih je premagala z metom ali pa so jih sodniki kaznovali.

C. R.

Polavderjeva že v domovini