Sari Isaković se ni uspelo uvrstiti v finale discipline 200 metrov prosto. Foto: STA
Sari Isaković se ni uspelo uvrstiti v finale discipline 200 metrov prosto. Foto: STA

Isakovićeva je plavala v prvi skupini, v kateri je bila najhitrejša Avstralka Bronte Barratt z 1:56,08. V drugi polfinalni skupini je imela prvi čas branilka naslova Federica Pellegrini (1:56,67). Kot zadnja se je v finale uvrstila Missy Franklin (1:57,57).

Pravljica se ni ponovila
24-letna Isakovićeva je v London prišla z bremenom olimpijske podprvakinje. Njeni letošnji rezultati sicer niso vlivali upanja na večji uspeh, toda za novo olimpijsko pravljico je storila vse - prekinila je študij v ZDA in od marca trdo trenirala pod vodstvom "domačega" trenerja Mihe Potočnika. Ves čas je verjela, da je na najpomembnejši tekmi sezone zmožna plavati precej hitreje.

Ko se je dopoldne z izidom 1:58,96 uvrstila v polfinale, ji je odleglo, čeprav je spoznala, da je konkurenca mnogo močnejša kot pred štirimi leti. Prepričana je bila, da bi lahko plavala še vsaj kakšno sekundo hitreje. V mislih je imela celo rezultat okrog 1:57.

Občutek v vodi jo je prevaral
Toda v polfinalu je bila na osmi progi ves čas v ozadju, šele na koncu se je prebila na 7. mesto. "Sem žalostna, cilj je bil finale. Imela sem občutek, da plavam veliko hitreje. Morda sem začela prepočasi in malo preveč taktizirala. Dobro sem se počutila, tudi v finišu je bilo bolje kot zjutraj. Žal mi ni uspelo, a moram biti zadovoljna s polfinalom. Zadnje pol leta sem vse podredila treningu, a tako pač je. Čaka me še štafetni nastop, upam, da bomo odplavale državni rekord."

Phelps peti na 200 metrov delfin
Robert Žbogar je v kvalifikacijah na 200 metrov delfin plaval 1:58,99, kar je bilo dovolj za 24. mesto. Za svojim rezultatom sezone je zaostal za več kot sekundo. Najhitrejši je bil Dinko Jukić (1:54,79). Michael Phelps spet ni bil prepričljiv, 1:55,53 je zadoščalo za peti rezultat kvalifikacij.