Vasilij Žbogar je v uvodnih dveh dneh zelo dobro jadral. Foto: Reuters
Vasilij Žbogar je v uvodnih dveh dneh zelo dobro jadral. Foto: Reuters
Eva Terčelj
Eva Terčelj je ena najmlajših kajakašic na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Bojan Tokić
Bojan Tokić ni uspel preskočiti druge ovire, kaj takšnega pa bi bilo tudi nerealno pričakovati. Foto: STA
Sara Isaković je polfinale ujela za dve stotinki. Foto: STA

Skupno je šesti z 22 točkami, kolikor jih ima na tretjem mestu tudi prvi favorit, Britanec Ben Ainslie. 36-letni Izolčan stopnjuje svoje nastope na regatnem polju v Weymouthu, saj je bil v nedeljo osmi in šesti.


Žbogar je v tretji regati zaostal minuto in 19 sekund za najhitrejšim Novozelandcem Danom Slaterjem. Drugi je bil Danec Jonas Hogh Christensen, tretji Nizozemec Pieter Jan Postma, četrti pa Francoz Jonathan Lobert. Ainslie je v cilj prišel osem sekund za Žbogarjem.
Tesna odločitev v četrti regati
V četrtem plovu je najboljše tri jadralce ločilo le pet sekund. Šved Daniel Birgmark je za tri sekunde ugnal Loberta in še za dve več Žbogarja. Ainslie je bil šele 12.

V skupnem seštevku vodi zmagovalec obeh nedeljskih plovov Hogh Christensen z 11 točkami, Lobert jih je na drugem mestu zbral 19, nato pa z 22 sledijo Ainslie, Hrvat Ivan Gašpić Kljaković, Postma in Žbogar.
Hmeljak po prvem dnevu 28.
Svoje nastope v razredu laser je začel Karlo Hmeljak, ki je po dveh plovih na 28. mestu. V vodstvu je Avstralec Tom Slingsby, za njim pa sta Juan Ignacio Maegli iz Gvatemale in Hrvat Tonči Stipanović. Hmeljak je prvi plov končal na 23. mestu, v drugem pa je bil 30.

Đukićeva se je dobro upirala prvi nosilki
Judoistka Vesna Đukić je v današnjem uvodnem slovenskem nastopu v Londonu izgubila proti Japonki Kaori Macumoto in se pričakovano poslovila od nadaljnjega tekmovanja.

Debitantka na olimpijskih igrah se je v kategoriji do 57 kilogramov dobro upirala prvi nosilki in tudi poznejši olimpijski zmagovalki. Svetovna prvakinja izpred dveh let je od samega začetka napadla in skušala borbo končati z iponom, a je Đukićeva zdržala vseh pet minut. Na koncu je Japonka po veliki premoči slavila s prednostjo vazarija.

Tokić brez osmine finala
B
ojan Tokić je v 3. krogu izgubil proti Gau Ningu iz Singapurja. Gao je bil prepričljivo boljši, saj je dobil vse štiri nize (7, 7, 5, 12). Tokić je bil po dvoboju jezen nase in priznal, da njegova igra ni bila ničemur podobna.

Sara v polfinalu 14.
Plavalka Sara Isaković se je s časom 1:58,96 kot zadnja, 16., uvrstila v večerni polfinale svoje paradne discipline 200 m prosto, v kateri je v Pekingu osvojila srebrno olimpijsko odličje. Tokrat se je morala s časom 1:58,47 zadovoljiti s končnim 14. mestom. Robert Žbogar je na 200 m delfin plaval 1:58,99, kar je bilo veliko prepočasi za polfinale. Zasedel je končno 24. mesto.

V ponedeljek so v Londonu podelili 12 kompletov odličij, poleg štirih plavalnih še osem drugih.

Taljat in Božič v kvalifikacijah šesta
Kanuista v dvojcu Sašo Taljat in Luka Božič ter kajakašica Eva Terčelj so se uvrstili v polfinale svojih disciplin. Več lahko preberete tukaj.

Hercogova izgubila z neugodno Španko
Z dnevom zamude zaradi dežja so na wimbledonsko travo stopili vsi štirje slovenski teniški igralci. Polona Hercog je v prvem krogu izgubila s Španko Mario Sanchez Martinez.

Kavčič izločil malo znanega Indijca
Blaž Kavčič je s 6:3 in 6:2 zanesljivo premagal Indijca Višnuja Vardhana, 302. igralca sveta, ki je prišel v glavni žreb namesto poškodovanega Philippa Kohlschreiberja. Nastopili sta tudi Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki sta bili s 7:6, 3:6 in 6:2 boljši od gruzijske dvojice Čaknašvili/Tatišvili.