Anja Klinar je bila blizu optimalnega nastopa. Foto: BoBo
Anja Klinar je bila blizu optimalnega nastopa. Foto: BoBo
Živa Dvoršak
Živa Dvoršak je odlično opravila s svojim olimpijskim debijem. Foto: Aleš Fevžar

Dan je uspešno odprla strelka Dvoršakova. 21-letna Ljubljančanka je z zračno puško zbrala 396 krogov, s čimer ji je zmanjkal samo en krog, da bi se prebila v finale osmerice. Usodnih je bilo prvih deset strelov, v katerih je zbrala "le" 98 krogov, do konca pa nanizala še 100 in dvakrat po 99 krogov.

Po napakah se je puška umirila
"Od začetka sem mislila, da ne bom preživela tekme, potem pa je steklo. V prvi seriji sem naredila dve manjši napaki, nato se je puška umirila in ta rezultat je tisti minimum, za katerega sem vedela, da ga zmorem. Dokazala sem si, da lahko tudi na tako veliki tekmi dobro streljam. Iz takih tekem, ko mi malo zmanjka, se največ naučim, da lahko naslednjič rečem: no, tukaj imate," je bila zadovoljna Dvoršakova.

Veslača suvereno v polfinale
Luka Špik in Iztok Čop sta med dvojnimi dvojci v svoji predtekmovalni skupini osvojila drugo mesto in se brez težav uvrstila v torkov polfinale.

Dugonjić ostal brez polfinala
Anja Klinar
je na 400 metrov mešano osvojila deseto mesto, Damir Dugonjić je ostal brez polfinala na 100 metrov prsno, kjer se je moral zadovoljiti z 18. mestom. Sara Isaković je na 100 metrov delfin osvojila 31. mesto.

Brajkovič 20. na cestni dirki
Na cestni dirki kolesarjev je bil Jani Brajkovič tako rekoč do konca v igri za najvišja mesta. Nazadnje je končal na 20. mestu. Borut Božič je bil 45., Grega Bole pa 78.

Tvrdyjeva brez možnosti proti Egelstaffovi
Maja Tvrdy
je hitro končala svoj uvodni dvoboj v Londonu, potem ko je v predtekmovanju badmintona proti domačinki Susan Egelstaff izgubila z gladkih 0:2 v nizih. Dvoboj je trajal vsega pol ure, prvega je izgubila na 15, drugega pa na 10. Tvrdyjeva je na svoj servis osvojila le 10, tekmica pa kar 27 točk. V drugem nizu 28-letna Slovenka ni niti enkrat vodila. V nadaljnje boje vodi le prvo mesto. V nedeljo Tvrdyjevo čaka še Japonka Sajaka Sato.