Peter Prevc je eden glavnih slovenskih junakov v Sočiju. Foto: STA
Peter Prevc je eden glavnih slovenskih junakov v Sočiju. Foto: STA
Prevc s hokeja po medaljo
Pogovor s Prevcem po prejemu bronaste medalje
Podelitev kolajn najboljšim na veliki skakalnici

Prevcu sta bronasto odličje za tretje mesto na veliki skakalnici in šopek izročila Mikaela Cojuangco Jaworski, članica Mednarodnega olimpijskega komiteja s Filipinov, in Peter Schröcksnadel, član sveta Mednarodne smučarske zveze.

Prevc je na sobotni tekmi na veliki skakalnici zasedel tretje mesto za poljskim junakom Kamilom Stochom in japonskim veteranom Noriakijem Kasaijem, pred tem pa je bil že srebrn na srednji skakalnici.

21-letni gorenjski šampion je po podelitvi medalj novinarju Radia Slovenija Boštjanu Reberšaku o teži olimpijskih medalj zaupal tole: "Težki sta, enkratno, da na eni olimpijadi, na dveh tekmah osvojiš dve medalji. Dvakrat si na podelitvi medalj, dvakrat opazuješ olimpijski ogenj in poslušaš himno. Takrat imaš trenutke zase, razmišljaš, da si res dosegel nekaj velikega."

Prevc obiskal tudi slovensko hokejsko tekmo
Če bi mu kdo ponudil tak izplen pred začetkom iger, bi ga sprejel? "Verjetno bi se našel prostor za dopisati kakšen aneks. O tem nisem veliko razmišljal, zanašal sem se nase, to je bilo tisto, s čimer sem šel v Soči." "Danes sem užival, prav veliko nisem naredil, ogledal sem si hokejsko tekmo. Preizkusil sem se v vlogi navijača, odlično je bilo biti tudi v tej vlogi. Vzdušje na hokeju je enkratno, mislim, da se bom še vrnil," je o današnjem dnevu povedal Prevc in pred ponedeljkovo ekipno tekmo svojim sotekmovalcem, Jerneju Damjanu, Juriju Tepešu in Robertu Kranjcu, namenil tole.

Dolenja vas odslej olimpijska vas
"Mislim, da se na silo ne da nič narediti. Videli bomo, kako bo šlo. Da bi pa na glas o tem razmišljali, pa ne bo šlo, prepustiti se moramo tekmovalnemu dnevu."
Prevca pa seveda željno pričakujejo tudi njegovi prijatelji in navijači v Sloveniji: "Čestitk je kar nekaj, na družbenih omrežjih sem zasledil, da se je Dolenja vas zdaj preimenovala v olimpijsko vas, mislim, da me zdaj čaka kar nekaj dela, ko pridem domov."

Prevc se bo v domovino na letališče Brnik iz Sočija predvidoma vrnil v sredo ob 19.35.

Prevc s hokeja po medaljo
Pogovor s Prevcem po prejemu bronaste medalje
Podelitev kolajn najboljšim na veliki skakalnici