Niklas Landin je v podaljšku z dvema ključnima obrambama omogočil Dancem odločilno prednost in spravil v jok tudi takšne silake, kot je Karol Bielecki. Foto: Reuters
Niklas Landin je v podaljšku z dvema ključnima obrambama omogočil Dancem odločilno prednost in spravil v jok tudi takšne silake, kot je Karol Bielecki. Foto: Reuters
Daniel Narcisse
36-letni Daniel Narcisse igra kot v najboljših časih. Zabil je sedem golov iz desetih poskusov. Foto: Reuters
Francija
Francozi lovijo še tretji zaporedni olimpijski naslov, kar pred njimi ni uspelo še nikomur. Foto: Reuters

Kazalo je že na gladko zmago Francije, ki je po uvodnih 2:2 polčas dobila s 16:13. Francozi so v drugem delu z zadetkom vratarja Thierryja Omeyerja ušli že na +7 (22:15) v 41. minuti.

A Nemci, evropski prvaki, so znova pokazali izjemno nepopustljivost. Iz minute v minuto so manjšali zaostanek za branilci naslova. In v 59. minuti je Tobias Reichmann z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za izenačenje na 28:28.

Narcisse odločil tri sekunde pred koncem
Sledila je minuta odmora, po kateri so imeli Francozi zadnji napad, ki ga je tri sekunde pred koncem tekme z diagonalnim strelom in golom v desni spodnji kot vratarja Silvia Heinevetterja zaključil Daniel Narcisse, s sedmimi goli najboljši strelec Francije. Sledilo je veliko veselje galskih petelinov.

Enajst golov Gensheimerja, osem Kuhna
Pri Nemčiji je Uwe Gensheimer zabil enajst golov, Julius Kuhn pa osem. Francoski vratar Thierry Omeyer je zbral 12 obramb. Toliko sta jih na drugi strani skupaj vpisala tudi Heinevetter (9) in Andreas Wolff (3).

Daszek v zadnjih sekundah izsilil podaljšek
Danska je začela udarno in povedla s 3:0. Večino 1. polčasa je bila v prednosti, najvišja je v 25. minuti znašala 15:11, a tik pred odmorom se je Poljski odprlo in po pol ure igre je bilo le 16:15 za Dance. Sledil je noro izenačen 2. polčas, saj je bil izid izenačen kar devetkrat, pri čemer so se oboji izmenjavali v vodstvu. V zadnji minuti je Dancem vodstvo prinesel nezaustavljivi golgeter Mikkel Hansen, a Poljaki se niso predali in Michal Daszek je s strelom z razdalje izenačil vsega dve sekundi pred iztekom rednega dela.

Landin noro branil, Olson pa zadeval
A podaljšek se je slabo začel za Poljake: Morten Olson je dvakrat zadel, na drugi strani pa je vratar Niklas Landin dvakrat neverjetno ubranil, treh golov prednosti pa Danci niso več izpustili iz rok. Poljska se je prek Karola Bieleckega približala na gol zaostanka, a v zadnje pol ure Danska ni naredila napake in se tako prebila v olimpijski finale.

POLFINALE

FRANCIJA - Nemčija 29:28 (16:13)
Francija: Narcisse 7, Porte 5, Karabatić N. in Karabatić L. po 4, Guigou 3, Mahe 2, Abalo, Grebille, Sorhaindo in Omeyer 1;
Nemčija: Gensheimer 11, Kuhn 8, Reichmann 4, Drux 2, Hafner, Strobel in Weinhold 1.

Sedemmetrovke: 4/6; 3/3
Izključitve: 8 min; 6 min


DANSKA - Poljska * 29:28 (16:15) - po podaljšku

Danska: Hansen 10, Olsen 7, Christiansen 4, Sondergaard 3, Mortensen 2, Toft, Svan in Landin po 1;

Poljska: Bielecki 7, Syprzak in Daszek po 5, Jurkiewicz 4, Lijewski 3, Kus, Jurecki, Krajewski in Wisniewski po 1.

Sedemmetrovke: 2/2; 1/2
Izključitve: 6 min; 6 min

Finale (19.00) in tekma za tretje mesto (15.30) bosta v nedeljo.

Danec Hansen: V podaljšku smo psihično zdržali
Francozi dobili rokometno dramo
Danec Hansen: V podaljšku smo psihično zdržali
Francozi dobili rokometno dramo