Razočaranje slovenskih rokometašev po porazu v četrtfinalu letošnjih olimpijskih iger je bilo veliko. Foto: Reuters
Razočaranje slovenskih rokometašev po porazu v četrtfinalu letošnjih olimpijskih iger je bilo veliko. Foto: Reuters

V obdobju od 12. do vključno 18. avgusta je bilo na portalu oddanih 24.197 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.014.

Dolenec, Zarabec in Zorman po porazu z Danci
Vujović: To je tudi moj osebni poraz. Sram me je.
Slovenci v boj z Dansko za polfinale
Nemčija prizadejala Sloveniji prvi poraz v Riu

Slovenski rokometaši so v četrtfinalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru izgubili proti Danski s 30:37 (13:16). Izbranci Veselina Vujovića se se tako poslovili od iger, Danci pa so se nato s sijajno predstavo in mirnimi živci uvrstili celo v finale, kjer jim bo nasproti stala Francija.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

"Zame je to velika sramota, zelo zelo slabo se počutim. V izjavah tukaj sem sicer hraber, verjemite pa, da v meni tako vre, da je v meni takšen pekel, da bi se najraje razjokal. Uvidel sem, da si igralci lažejo, da se spodbujajo z besedami, a za to ne storijo ničesar. Bolje bi bilo, da smo tiho, damo nož v nogavico in se na terenu pokoljemo," je takoj po tekmi dejal Vujović.

Ivo je najbolje povzel: "Slaba predstava Slovenije, tu ni nobenega dvoma."

— TCF 2016-08-17 23:32:32

Na žalost je staro dejstvo, da smo mi svetovni prvaki prijateljskih tekem in predtekmovanj. Ko gre zares, odpovemo v večini moštvenih športov. Košarka, nogomet, rokomet in še kje...

— cocker 2016-08-18 08:57:45

Kaj so pokazale te OI?

Da moramo za vsako ceno zadrzati Vujota, da bi vsaj ene 4 leta gradil reprezentanco in njeno miselnost.

lp vsem skupaj, zadnji naj ugasne luc.

— semaino 2016-08-17 23:25:16

Slovenci popolnoma odpovedali
Dvoboj slovenskih in danskih rokometašev je minil povsem drugače kot tisti tik pred olimpijskimi igrami, ko so Slovenci slavili z zadetkom prednosti. Tokrat so namreč Vujovićevi varovanci povsem odpovedali. Skandinavci so jih pošteno "pošolali", saj so neusmiljeno kaznovali slabo igro v obrambi. Zlahka so dosegali zadetke, ob anemični igri tekmecev pa že zgodaj določili potnika v polfinale. Slovenija je po Sydneyju leta 2000 drugič zaigrala v četrtfinalu olimpijskega turnirja, na velikih tekmovanjih je v sedmem nastopu proti Dancem doživela tretji poraz ob treh zmagah in neodločenem izidu. Te igre so končali z zmagami proti Egiptu, Braziliji, Švedski in Poljski ter porazoma proti Nemčiji in Danski. Več tukaj.

Včerajšnji poraz ni sramota. Ne vem pa, kako je bilo mogoče pri 11:10 za Dance zgrešiti sijajen protinapad za 11:11, v naslednjih sekundah je bilo 12:10 in potem je šlo vse dol. Nerazumljivo lahko dosojene kazenske minute našim so Danci zlahka kaznovali z lahkimi goli prek krila Svana, vsakič po istem kopitu. Golmana slaba, obramba mlahava, tako da je 37:30 še celo dober rezultat.
Pa nihče me ne prepriča, da sta imela sodnika isti kriterij. Naši pa se v teh okoliščinah čisto izgubijo, namesto da bi igrali svojo igro dalje. Naše po mojem sodniške napake nadpovprečno pečejo in se pustijo zmesti. Tu je prostor za psihološko pripravo!

— GUESS 2016-08-18 08:24:12

Razlika med hrvaškimi reprezentancami in našimi

Hrvati izgubijo male tekme in zmagajo ko je treba. Naši zmagujejo v skupini, ko gre zares pa vsi vidimo kaj se dogaja. Vedno znova in znova

— Aleš Štrukelj 2016-08-17 23:23:17

Težko je Vujoto, ko ima v glavi kako so v Metaloplastiki razturali, vsi po vrsti z njim na čelu. Se spominjam v enem kolu na izpadanje so v Barceloni izgubili za 8 golov, v Šabcu so to razliko nadoknadili v 28 min, potem pa jih do konca srečanja zmleli.

Naj si naši fantje malo pogledajo te posnetke. Očitno je mentalni domet naših fantov ta, da pridejo v en tuj klub in imajo za slovenske razmere dobre dohodke, nov športen avto in v Celju so frajerji. S tem dosežejo svoj Olimp. Veliko njim pomeni da veliko govorijo v javnosti, po porazih so hitro depresivni, po zmagah prehitro euforični, nimajo pa kontinuitete. Tako kot je Vujo rekel, Danci so vedno Danci. Radi se fotografirajo in objavljajo na instagramu in socialnih medijih, radi so torej v javnosti. Prebirajo forume in njihovo razpoloženje je odvisno od nas kavč selektorjev. Tu bi njim dal eno fabijanovo lekcijo, kako se osredotočiti na tekmo. Pred olimpijado se pritožujejo, da niso v biznis razredu. Se bodo sedaj ponovno pritoževali, ko bodo potovali nazaj in objavljali fotografije?

Izmed vseh športov sem najbolj živčen ko gledam naše rokometaše, preprosto zato, ker nikoli ne veš česa so zmožni v negativnem smislu. Ravno zato sem šel včeraj spat ob 22 uri, zjutraj se zbudim naspan in prihranil sem muke mojim živčkom.

Če želiš olimpijsko kolajno, moraš premagati tudi kakšno močno reprezentanco. Prvi izpit je bil Nemčija kjer smo padli, drugi pa včeraj.

— Andrej 2016-08-18 08:49:35

Vujović: Fantje so se predali že pred tekmo
Del odgovornosti za poraz je prevzel tudi selektor Vujović. "Fantje so se predali že pred tekmo. To sem videl, njihova govorica telesa pri vhodu v dvorano in v slačilnici je to kazala. Vsi poskusi, da bi se vpisali v zgodovino, da bi vpisali z zlatimi črkami prvo črko svoje zgodovine, so padli v vodo. To bi bil lahko začetek neke zgodbe, v kateri bi Slovenija deset let dominirala v tem športu, da bi se na vseh tekmah borila za kolajne. Porazila nas je Danska, ki do zdaj ni blestela, danes pa je bila sijajna. Bila je močna, razigrana in složna, res pa je tudi, da je večino časa igrala z igralcem več. Toda vsi streli Dancev so zadeli cilj, dokazali so, da je Danska vedno Danska, pa čeprav pred tem ne kaže posebne forme. Pokazali so, zakaj imajo tradicijo, zakaj zmagujejo na najvažnejših tekmah," je selektor kritiziral svoje fante, hvalil pa tekmece. Več tukaj.

Ni nobene sramote, se nam pa žal ponavljajo nekatere zadeve pri večih ekipnih športih.

— B in . 2016-08-18 07:53:18

Vujović: "Zame je to velika sramota, a ne bom se predal"

Tako se govori, kak drug selektor bi govoril o velikem uspehu ob uvrstitvi v četrtfinale. Včeraj je Vujović med minuto odmoro vpil na igralce, da nimajo nobene želje, to se je res videlo, preprosto jih je psihološko odrezalo, ampak naj bo to velika šola, pokazali so da znajo igrati rokomet, torej zmorejo, ekipa zori tudi skozi poraze in čez leto ali dve bi morali biti redni udeleženci polfinal.
Gremo naši, ni konec rokometa z včerajšnjim porazom!
Pa še to. Hrvati so izgubili s Poljaki, ki smo jih mi pred tem premagali, torej smo na nek način boljši od Hrvatov :)

— SamoRes 2016-08-18 07:57:37

Dokler ne bomo imeli strelcev z zunanjih položajev ne bo nič. To je jasno.

Včerajšnji razplet je bil povsem pričakovan. Izgubili bi tudi proti Hrvatom ali Francozom.

— 4-3-2-1 2016-08-18 07:52:45

Kot je rekel Vujović med minuto odmora fantom: Nimate želje. VI NOČETE ZMAGE!

Žal je bilo res tako.

— sportivko 2016-08-18 07:59:07

Tako je, ko Črnogorec (ki jih je borih 0,6 milijona) spozna resničnost majhnost in plahost znatno številčnejših Slovencev (nas je 3,5× več) v ključnih in odločilnih momentih. Vujotu smo včeraj predstavili to ključno značilnost Slovenca – bojazljivost, ko gre za velike stvari. Žal.

— Unssen 2016-08-18 08:07:18

Vujović ima "cohones" in zato ga rabimo bolj, kot Sahara vodo!

Ostali Slovenski selektorji bi nam prodajali bučke, da so Danci pač premočni, v stilu "poglejte kdo igra za Dansko"!!! Vujović pa pove tako kot je. že pred tekmo je opozarjal, da je velik problem to, da smo z uvrstitvijo v četrtfinale dosegli cilj... no, pol pa so se pokakali v hlače.

Ni bilo borbe, ni bilo največje motivacije...

Izključitve niso posledica borbe ampak mlačnosti celotne ekipe, pol pa se je na silo reševalo...

Vujović mora ostati in naj se mu da še vsaj 4 leta časa, da iz fantov naredi može

Vujović ostani!

— pahorček 2016-08-18 09:05:07

V obdobju od 12. do vključno 18. avgusta je bilo na portalu oddanih 24.197 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.014.

Dolenec, Zarabec in Zorman po porazu z Danci
Vujović: To je tudi moj osebni poraz. Sram me je.
Slovenci v boj z Dansko za polfinale
Nemčija prizadejala Sloveniji prvi poraz v Riu