Dean Bombač:
Dean Bombač: "Danes smo pokazali odlično obrambo in srčnost. S tako igro lahko premagamo vsakogar." Foto: Reuters
Slovenci po Zormanovem golu dobili krila

Slovenija je na olimpijskem turnirju tretjič zmagala. Od Švedske je bila boljša z 29:24 in se že uvrstila v četrtfinale. Če je bilo na prvih dveh tekmah Slovenije (Egipt, Brazilija) še nekaj pripomb na obrambo, je tokrat selektor Veselin Vujović prav obrambo izpostavil kot ključ do uspeha:

"To je odločilo tekmo. Švedi so vedeli, kaj jim pomeni zmaga, saj bi z njo ohranili realne možnosti za napredovanje. Bili so nervozni. To smo izkoristili, dobili krila. Žal mi je, da smo na koncu tekme želeli igrati atraktivno. Razlika bi bila lahko še višja. A razumem igralce, ki so pod pritiskom. Ni lahko igrati na olimpijskih igrah. Imamo tri zmage. Verjetno tega razen nas ni pričakoval nihče. A rad bi umiril žogo. Pot je še dolga. Še je prostor za napredek, obramba je lahko še boljša."

V drugem polčasu so se Slovenci razleteli po igrišču in v 41. minuti povedli z 21:16. Jure Dolenec: "Ves čas smo čutili, da smo boljša ekipa. Prvih 15 minut drugega polčasa je bilo naših najboljših. Te dobre minute je treba raztegniti na čim daljše obdobje. Predvsem mora biti vodilo igra v obrambi, saj se potem v napadu lahko sprostimo in smo lahko kreativnejši. Imamo najbolj kreativno reprezentanca sveta, ki pride do izraza, ko si samozavesten."

Kapetan Uroš Zorman, ki je spet dokazal velemojstrstvo, se je zahvalil navijačem, ki so bili v Dvorani prihodnosti zelo glasni: "Z njimi je laže igrati, saj nam dajo dodaten veter v hrbet. Pokazali smo pravi karakter, dvoboj mirno pripeljali do konca in se že uvrstili v četrtfinale. Od kvalifikacij v Malmöju se v naši ekipi vse stopnjuje, vsaka zmaga nam da dodatno energijo in samozavest in vzdušje je fenomenalno."

Dean Bombač je bil zadovoljen, da je steklo tudi njemu: "Čakal sem te tekme, da pridem na svoj račun, da normalno lahko igram rokomet - in to je to. Danes smo pokazali odlično obrambo in srčnost. S tako igro lahko premagamo vsakogar. A moramo ostati mirni in zbrani, iti korak za korakom."

Prvi cilj, uvrstitev med najboljših osem, je reprezentanca izpolnila že po prvih treh tekmah. "S tem se ne smemo zadovoljiti, kreniti moramo na prvo ali drugo mesto v skupini, s čimer bi si zagotovili v narekovajih lažjega tekmeca v četrtfinalu," pravi Vid Kavtičnik, ki ga je dopolnil Blaž Janc, s petimi zadetki (ob Simonu Razgorju) najboljši strelec tekme:"Imeli smo neizmerno željo. S takšno igro lahko pridemo daleč. Vidi se, da smo iz tekme v tekmo boljši."

Da so še rezerve, je poleg Vujovića prepričan tudi Simon Razgor: "Upam, da to ni bila najboljša predstava, ampak da ta še pride. Imamo še dosti rezerv, videli smo, da nam na začetku obramba ni delovala, kot je treba, kar se da popraviti."

Danes bodo slovenski rokometaši prosti, v soboto pa bodo že dopoldne (po slovenskem času se bo tekma začela ob 14.30) igrali z evropskimi prvaki Nemci.

Slovenci po Zormanovem golu dobili krila