Blaž Janc je na prvih dveh tekmah dosegel 14 golov ob 100-odstotnem izkupičku 14/14. Foto: Reuters
Blaž Janc je na prvih dveh tekmah dosegel 14 golov ob 100-odstotnem izkupičku 14/14. Foto: Reuters

V noči na petek se bodo pomerili s Švedi, s katerimi so se v zadnjem času spopadli kar nekajkrat, v medsebojnih tekmah pa niso bili posebej uspešni. Tako so letos izgubili tekmo evropskega prvenstva v Vroclavu in tekmo v olimpijskih kvalifikacijah v Malmöju, zadnji poraz pa za njih ni bil usoden. Tekma bo v petek ob 0.50.

"Ne razmišljam o tem, kdo je kolikokrat zmagal v medsebojnih tekmah. Vsaka tekma je svoja zgodba, svoja zgodba bo tudi olimpijska. Mislim, da je čas za maščevanje za zadnje poraze proti njim, to bi bilo še posebej sladko, ker bi se zgodilo na olimpijskih igrah. So pa Švedi zelo kompaktna ekipa z dvema dobrima vratarjema, odlično obrambo, zelo dobrim napadom, imajo strelce, ki lahko zadenejo z desetih metrov. So tehnično zelo podkovana ekipa, ki je v Londonu osvojila srebrno kolajno. Sicer ne bom rekel, da smo kakovostnejši, a verjamem, da smo pripravljeni narediti dober rezultat," je pred tekmo s Švedsko dejal Vid Kavtičnik.

Selektor Veselin Vujović si je oddahnil, ker sta tekmi z Egiptom in Brazilijo uspešno za njim in se z olajšanjem posveča naslednjemu tekmecu. "Končno se bomo srečali z nekom, o katerem lahko predvidevamo, kaj bo delal, in lahko bomo pripravili taktiko. Seveda računam, da bomo Švede premagali, mislim, da je čas, da jih. To bi bila ena končna potrditev uvrstitve v četrtfinale, v primeru zmage bi bili lahko mirni, čeprav nam je že zdaj padel kamen od srca. Prisilili smo druge, da razmišljajo," meni selektor, ki po tekmi z Brazilijo o Švedih ni hotel veliko govoriti.

"Vsi vemo, kakšna reprezentanca so, dobro jo poznamo. V prostem dnevu bomo analizirali tekmo Švedov z Egiptom, se pripravili na njih, zdaj pa vam lahko povem le to, da bomo zmagali, če bomo pokazali svoj najboljši rokomet," je napovedal Vujović, ki je zadel pri napovedi, da bodo imeli Švedi težave z Egiptom, kar se je dejansko zgodilo, saj so tekmo presenetljivo izgubili.

Slovenci in Švedi so se na OI že srečali. V Sydneyju 2000 so bili Skandinavci, na koncu sicer dobitniki srebra, boljši z 32:30.

SKUPINA B, 3. KROG
Četrtek, 11. avgusta, ob 16.30:
POLJSKA - EGIPT

Ob 21.40:

BRAZILIJA - NEMČIJA

Petek, 12. avgusta, ob 0.50:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA