Selektor Veselin Vujović je bentil nad zgodnjim terminom tekme, ki se je po brazilskem času začela ob 9.30 zjutraj. Vujović je bil nezadovoljen tudi s slovensko igro in sojenjem. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Veselin Vujović je bentil nad zgodnjim terminom tekme, ki se je po brazilskem času začela ob 9.30 zjutraj. Vujović je bil nezadovoljen tudi s slovensko igro in sojenjem. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovence je pokopalo slabih deset minut na začetku drugega polčasa, ko so Nemci naredili delni izid 5:0. Foto: www.alesfevzer.com

"Prezgodaj je to za nas. Očitno najbolj za vratarja, ki sta me danes razočarala. Imela sta malo obramb, vse žoge, ki so šle na gol, so končale v mreži, še posebno v drugem polčasu. Imela sta žoge, se jih dotikala, a vedno so ušle v gol," je analiziral Vujović. Dodal je: "A tudi ta dan je moral priti. Nisem zadovoljen, kako je bilo vse to videti. Nisem zadovoljen z igro, našo obrambo."

Imajo neumna pravila
Črnogorski strokovnjak se je dotaknil tudi sojenja makedonskih sodnikov. "Nisem zadovoljen ne s sojenjem ne z obnašanjem ljudi, ki so zadolženi za službene zadeve. Izpadlo je, kot da se olimpijske igre igrajo za njih, mi pa smo samo roboti, ki moramo biti ves čas tiho in trpeti. Imajo neumna pravila. Zaradi koga je prišlo občinstvo - mogoče gledat sodnike? To mi leži na srcu, nima pa toliko povezave z današnjo tekmo," je sklenil "Vujo".

Selektor Veselin Vujović se je nezadovoljen z obrambami na tekmi proti Nemčiji za nadaljevanje olimpijskega turnirja odločil za zamenjavo vratarja. Že proti Poljakom v ponedeljek bo računal na Urbana Lesjaka, medtem ko bo med občinstvom ostal Matevž Skok.



Uroš Zorman: "Kot sem rekel v napovedi tekme, prišel bo tak dan, na srečo je prišel danes, vemo, da je ključna tekma četrtfinale, in upam, da bomo takrat razbrali napake, ki smo jih delali danes, ter se nekaj naučili iz tega. Škoda, kar nekaj tekme smo imeli v svojih rokah, posebej prvi polčas, po katerem bi morali na odmor oditi z občutnejšo prednostjo, a to je rokomet. V njem hitro prideš s plus dva na minus tri, tako pač je v modernem rokometu. Gotovo bi si danes tudi mi zaslužili zmago, ampak vseeno - drugi polčas so bili Nemci boljši. Na koncu smo vsaj prišli do treh golov razlike, in če bo vse, kot mora biti, bomo v vseh kombinacijah notri."

Dean Bombač: "Nimamo kaj. Zdržali smo dolgo, bili v igri skoraj do konca. Odločilno je bilo to, da smo drugi polčas odprli slabo, vse, kar so vrgli v gol, so zadeli. Danes niti sreče nismo imeli, a to je šport. Nič ni katastrofalnega, nič odločilnega, vemo, kdaj bo odločilna tekma. Treba bo pozabiti na poraz in glavo preusmeriti na Poljake. V prvem polčasu smo imeli svoje priložnosti, nismo izkoristili dveh igralcev več, namesto da bi prišli na štiri gole prednosti, je prišlo do izenačenja. Na začetku drugega polčasa pa, kot da bi nam pošle moči, padli smo v obrambi, izgubljali dvoboje ena na ena, dobivali gole od povsod. Nimam pojma, kaj se nam je zgodilo, najbrž nam je padla zbranost. Če bi se postavili kot v prvem polčasu, mislim, da bi z lahkoto zmagali. Nismo, glave gor, priložnosti bodo še."

Matej Gaber: "Tekmo smo začeli super, povedli za tri zadetke, nato pa enostavno padli. Borili smo se, a je bilo to žal premalo. Škoda, da nismo zmagali, a vseeno imamo aktiven rezultat, gol razliko imamo ničlo, zdaj pa moramo počakati, kaj se bo zgodilo na drugih tekmah. Poljake pa moramo premagati."

Jure Dolenec: "Nemci, razen v enem obdobju, niso z lahkoto dosegali zadetkov, a ravno te črne minute so nas na koncu stale zmage. Vse izhaja iz obrambe, ki je danes nismo igrali tako, kot smo se dogovorili, naredili smo namreč preveč napak, ki so tekmecu omogočile hitre zadetke. Posledično smo bili mi v napadu manj samozavestni in kreativni. Poraz ni tragičen, je pa škoda, da nam ni uspelo zmagati, saj smo imeli lepo priložnost in bili ves čas blizu ali pa celo vodili, čeprav smo naredili veliko neumnih napak. Kredit je porabljen, zdaj nas čaka še ena zelo pomembna tekma proti Poljakom, nato pa v sredo najpomembnejši dan."