Hokejisti Slovenije so na letošnjem olimpijskim turnirju premagali ZDA in Slovaško. Če bodo premagali še Norveško, bodo izenačili podvig iz Sočija in igrali v četrtfinalu z Rusijo. Foto: Reuters
Hokejisti Slovenije so na letošnjem olimpijskim turnirju premagali ZDA in Slovaško. Če bodo premagali še Norveško, bodo izenačili podvig iz Sočija in igrali v četrtfinalu z Rusijo. Foto: Reuters

Risi bodo ključno četrto tekmo prvenstva začeli ob 8.40, prenos bo na TV SLO 2. Mešana biatlonska štafeta se bo začela ob 12.15, Slovenija bo nastopila v postavi Anja Eržen, Urška Poje, Klemen Bauer in Jakov Fak.

Na tekmovališču bodo tudi nordijski kombinatorci. Najprej jih čakajo skoki na veliki skakalnici, nato še tek na 10 kilometrov. Od Slovencev bosta nastopila Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko.

Na sporedu bodo še tri končne odločitve. Plesni pari bodo z nastopi v prostem programu lovili odličja, smučarke prostega sloga čaka nastop v snežnem žlebu, hitrostne drsalke na kratkih progah bodo za medalje tekmovale v štafeti na 3.000 metrov.

Nadaljevalo se bo predtekmovanje v krlingu za moške in ženske, smučarke prostega sloga v snežnem žlebu čakajo kvalifikacije, ženske v bobu dvosedu bodo odpeljale 1. in 2. vožnjo. Hitrostne drsalke na kratkih progah bodo imele na 1.000 metrov predtekmovanje in četrtfinale, ti čakata tudi drsalce na 500 metrov.

Hokejistke se bodo borile za peto mesto (Švica - Japonska) in sedmo mesto (Koreja - Švedska), na moškem turnirju pa bodo po repasažu znani vsi udeleženci četrtfinala.


TORKOV SPORED, ob 2.00:
Umetnostno drsanje, plesni pari, prosti program
Ob 2.30:
Smučanje prostega sloga, snežni žleb (Ž), finale
Ob 3.00:
Alpsko smučanje, smuk (Ž), 3. trening
Ob 4.10:
Hokej (M), repasaž: ZDA - Slovaška
Ob 5.00:
Smučanje prostega sloga, snežni žleb (M), kvalifikacije
Ob 8.40:
Hokej (M), repasaž: SLOVENIJA - Norveška
Ob 11.00:
Hitrostno drsanje - kratke proge, 3.000 m štafeta (Ž), finale
Nordijska kombinacija, velika skakalnica + 10 km teka, skoki

Ob 12.15:
Biatlon, mešana štafeta, 2 x 6 km + 2 x 7,5 km

Ob 12.50:
Bob, dvosed (Ž), 1. in 2. vožnja

Ob 13.10:
Hokej (M), repasaž: Švica - Nemčija
repasaž: Finska - Južna Koreja

Ob 13.45:
Nordijska kombinacija, velika
skakalnica + 10 km teka, tek