OI 2018 - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
OI 2018 - Arhiv
Fakovi medalji: S slovaško pomočjo do celotnega seznama Jakov Fak se je iz Pjongčanga vrnil s svojo drugo olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil za drugo državo. Na portalu Športni SOS smo nekaj ur po njegovem uspehu sestavili seznam športnikov
Ruski olimpijski komite znova polnopravni član olimpijske družine Mednarodni olimpijski komite je ukinil suspenz ruskemu komiteju, izrečen pred slabimi tremi meseci. Ruski olimpijski komite je znova polnopravni član olimpijske družine.
Južna Koreja se sprašuje: so bile olimpijske igre vredne cene? Več kot sto tekem, skoraj 3.000 športnikov, več kot 300 medalj - in ček za 13 milijard dolarjev.
Največji padec medalj? Rusija, za njo pa Slovenija. Slovenski deskar na snegu Žan Košir ima odličen olimpijski izkupiček, saj je v samo štirih nastopih osvojil kar tri medalje.
Fak: V imenu športnikov lahko rečem, vlagajte v šport Jakov Fak in Žan Košir, srebrn in bronast na olimpijskih igrah v Pjongčangu, sta v vili Podrožnik prejela denarni nagradi za osvojeni medalji.
Za slovo od OI pijana kanadski smučar in trener ukradla avto Kanadski smučar prostega sloga Dave Duncan, njegova žena Maja Margrethe Duncan in trener William Ryan Raine si bodo sklepni del olimpijskih iger v Pjongčangu dobro zapomnili – zadnji večer so namreč ...
Medalji sta prinesli pozitivno oceno, a tudi številna opozorila Slovenska vrhunca olimpijskih iger sta bila nedvomno medalji Jakova Faka in Žana Koširja, s tem pa se nabor slovenskih presežkov skorajda konča.
Fak: Vesel sem, da je moja prihodnost na prelepem Gorenjskem Manj kot 24 ur po vrnitvi v Slovenijo so srebrnemu biatloncu Jakovu Faku pripravili sprejem v Lescah, kjer si gradi hišo.
Največ vrhunskih izidov na OI ima Tina Maze Tudi statistika potrjuje, da je raven slovenskih dosežkov v Pjongčangu precej pod ravnjo tistih iz Sočija. Na portalu Športni SOS po koncu olimpijskih iger še vedno odgovarjamo o olimpijskih igrah.
Košir bo še deskal, a ne ve, na kakšni ravni Dobitnik bronaste medalje na olimpijskih igrah v Pjongčangu Žan Košir se je vrnil v domovino. Letalo z dobitnikom druge slovenske medalje v Južni Koreji je na Brniku pristalo ob 8.35.
"Realno bi lahko osvojili še kakšno kolajno, Soči pa je bil nedosegljiv" "V Aziji so postavili visoke standarde organizacije," je ob koncu 23. olimpijskih iger, ki jih je gostil Pjongčang, v intervjuju za MMC dejal vodja slovenske reprezentance Franci Petek.
Foto in video: Prva slovenska medalja iz Pjongčanga na domačih tleh "Kolajna je na svojem mestu," je ob vrnitvi v Slovenijo povedal n ajuspešnejši slovenski športnik na OI v Pjongčangu Jakov Fak.
"Nekateri bodo zamujeno priložnost dojeli šele čez nekaj let" Prvi oceni ZOI v Pjongčangu sta podala tudi legenda slovenskega smučarskega teka Petra Majdič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec, ki se strinjata, da so bile igre za ...
Foto: V Pjongčangu ugasnil olimpijski ogenj, tudi zaključek navdušil V Pjongčangu je s spektakularnim in ognjemeta polnim zaključkom padel zastor nad XXIII. zimskimi olimpijskimi igrami. Slovensko zastavo je nosil smučar prostega sloga Filip Flisar.
Zlata pika na i Marit Björgen v Pjongčangu Norveška superšampionka Marit Björgen je kot prva v zgodovini ubranila naslov olimpijske prvakinje v teku na 30 km in v Pjongčangu osvojila že osmo zlato olimpijsko medaljo v karieri.
Vrhunci zadnjega dne: Norveška najuspešnejša v Pjongčangu Nemčija in Norveška sta zadnji dan osvojili še 14. zlato na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Nemci so 14. zlato osvojili v bobu štirisedu, temu pa zadnji dan v hokeju dodali še deseto srebro.
Košir: V medalji vidim, da vse garanje ni bilo zaman "Pot od Vancouvra do Sočija je bila veliko lažja kot od Sočija do tod," je povedal Žan Košir, ki je predzadnji dan 23. olimpijskih iger Sloveniji priboril drugo kolajno v Pjongčangu.
Rusi šele v podaljšku strli nepopustljive Nemce Prvi favoriti hokejskega turnirja športniki Rusije so pričakovano osvojili zlato medaljo, a pri tem so imeli ogromno dela, saj so Nemce premagali šele v podaljšku s 4:3.
OKS: Fotofiniša pri deskanju ni, kamera je zavajajoča Izgubljeni polfinalni dvoboj Žana Koširja je spomnil na podoben primer, ki se je zgodil v plavanju pred 10 leti v Pekingu, ko je Michael Phelps na 100 m delfin za stotinko premagal Milorada Čavića.
Šest zadetkov Kanadčanov za bronasto medaljo Bronasto medaljo na olimpijskem turnirju so osvojili hokejisti Kanade, ki so v tekmi za tretje mesto premagali Češko s 6:4.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
MMC na prizorišču
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!