Martin Fourcade je imel dovolj časa, da je zmago proslavil z zastavo. Foto: Reuters
Martin Fourcade je imel dovolj časa, da je zmago proslavil z zastavo. Foto: Reuters
Jakov Fak
Jakov Fak se je po slabšem drugem strelskem nastopu ustavil pri trenerjih. Foto: www.alesfevzer.com

Z drugim mestom je vse presenetil Šved Sebastian Samuelsson, bronasto medaljo pa je osvojil Nemec Benedikt Doll. Dobitniki medalj s šprinta so vsi po vrsti precej izgubili. Olimpijski prvak Arndt Peiffer je bil osmi, srebrni Michal Krčmar šele 30., bronasti Dominik Windisch pa 16.

Bauer: Glavo je treba resetirati
Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer, ki je zgrešil kar šest tarč, a vseeno osvojil solidno 24. mesto. "Bile so težke razmere, bil sem pripravljen nanje, bil sem zadovoljen, ker sem v teku dober. Tekaška forma je dobra, a tega žal nisem znal unovčiti na strelišču. Razmere so bile težke, nisem imel take sreče kot včeraj, ko so bile razmere mirne. 24. mesto ni slab izid, cilj se je bil povzpeti višje. Gremo naprej, glavo je treba resetirati," je misli za Radio Slovenija strnil Bauer.

Fak se je ustavil, a nadaljeval
Jakov Fak
je imel popolnoma neposrečeno tekmo, v prvem streljanju je zgrešil enkrat, drugič dvakrat. Ko je bilo jasno, da so možnosti po vrhunskem izidu splavale po vodi, se je ustavil pri trenerju, se z njim pogovarjal približno minuto in nato vendarle nadaljeval. V tretjem streljanju je zgrešil še trikrat, na koncu pa osvojil 47. mesto.

Mislil je, da je diskvalificiran
Po koncu tekme je razložil, kaj se je dogajalo, ko se je po polovici tekme ustavil pri trenerju: "Kazenski krog je ograjen, koridor za izhod je označen, a mi je sotekmovalec preprečil izhod, zato sem nadaljeval tek v njem, nato sem prestopil ograjo, saj sem opazil, da na izidih ni več mojega imena. Mislil sem, da to pomeni diskvalifikacijo, in nisem vedel, kaj narediti. Ustavil sem se in vprašal trenerja, kaj narediti. Ljudje iz Mednarodne biatlonske zveze so mi rekli, da to ni diskvalificija, in sem lahko nadaljeval."

Nastopil je tudi Miha Dovžan, ki je osvojil predzadnje, 59., mesto.

Zasledovanje, 12,5 km (M):     * 
 1. M. FOURCADE    FRA 32:51,7 (1)
 2. S. SAMUELSSON   ŠVE  +12,0 (1)
 3. B. DOLL      NEM  15,1 (1)
 4. T. BOE       NOR 1:02,6 (3)
 5. S. SCHEMPP     NEM 1:02,7 (3)
 6. B. WEGER      ŠVI 1:03,1 (2)
 7. S. DESTHIEUX    FRA 1:03,7 (3)
 8. A. PEIFFER     NEM 1:14,1 (3)
 9. E. BJÖNTEGAARD   NOR 1:26,3 (4)
10. L. HOFER      ITA 1:32,7 (3)
...                  
24. K. BAUER      SLO 3:04,2 (6)
47. J. FAK       SLO 5:18,7 (6)
59. M. DOVŽAN     SLO 7:21,5 (7)
 * - zgrešeni streli/kazenski krogi