Jean Todt se je prijazno odzval povabilu slovenske ministrice. Foto: STA
Jean Todt se je prijazno odzval povabilu slovenske ministrice. Foto: STA

Na najbolj varovano mejo na svetu se je podala Maja Hrvatin s snemalcem Gregorjem Kosom.

Pestro je bilo ob odprtju slovenske hiše, kjer se je zbralo veliko znanih imen. Vabilu se je odzval predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze Fie Jean Todt. Zasluge za to ima predvsem ministrica za šolstvo, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki je Todta srečala na letališču med potovanjem v Južno Korejo. Ker je bila Francozu všeč njena olimpijska oprava v prepoznavnih slovenskih športnih barvah, sta nato v pogovoru ugotovila, da imata enak cilj potovanja, sledilo pa je povabilo na odprtje.

Kamera TV Slovenija je ujela tudi nekdanjega selektorja slovenske košarkarske reprezentance Božidarja Maljkovića, ki je v Pjongčangu v vlogi predsednika srbskega olimpijskega komiteja. V slovenski hiši je bil tudi nekdanji generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun.

Ne zamudite Olimpijskega parka ob 20.00. Na sprehod vas bosta popeljala Saša Jerković in Pia Pustovrh.

Pester olimpijski program imajo tudi radijski kolegi na Valu 202. Po nočnem dogajanju vas vsak dan ob 8.45 vabijo na Korejski zajtrk. V nedeljo bodo zajtrkovali s tistimi, ki so slovenskim olimpijcem pomagali do nastopov na igrah.