V Pjongčangu Slovenija nima le orlov (smučarjev skakalcev), ampak tudi jastreba - Klemna Kosija. Foto: Reuters
V Pjongčangu Slovenija nima le orlov (smučarjev skakalcev), ampak tudi jastreba - Klemna Kosija. Foto: Reuters

Za posebno akrobacijo je poskrbel Klemen Kosi, saj je ubral preveč neposredno linijo. Ker ni mogel okoli vratc, je šel kar skozi, pri takšni hitrosti pa bi se lahko zgodilo kaj hudega.

"Predvsem mora biti zadovoljen, da je živ in zdrav. Vidi se, da je šel na nož in tvegal vse," je komentiral Boštjan Kline, ki si je Kosijevo vožnjo ogledal v družbi italijanskega smukača Christopha Innerhoferja (video spodaj). Ta je ob tem izjavil: "Neverjetno, zmagoviti posnetek!"

Kosija je vse skupaj malce prestrašilo: "Za trenutek res nisem vedel, kaj se bo z menoj zgodilo. V zraku sem zaplapolal kot jastreb, ampak - moram biti srečen, da sem lepo pristal. Kar zadeva rezultat, ni bilo uspešno, je pa bilo uspešno, kar zadeva zdravje."

Slovenci sicer niso imeli posebnega uspeha, še najboljši, 19., je bil Martin Čater. Razmere Slovencem niso šle na roko - tekmovalci z višjimi štartnimi številkami niso imeli možnosti za odmevnejši dosežek, saj je zapihal topel veter, sneg pa je bil vedno bolj moker in s tem počasen.

Boštjan Kline se je ob tem pritoževal, da je zažgal drsno ploskev smuči. Kaj to pomeni, je v oddaji Olimpijski park na TV SLO 2 razložil strokovni komentator Matjaž Vrhovnik (več v videu spodaj).