Veter kroji spored v alpskem smučanju. Tudi napoved za torek je slaba. Foto: Reuters
Veter kroji spored v alpskem smučanju. Tudi napoved za torek je slaba. Foto: Reuters
Ciljna arena v alpskega centra Jongpjong, kjer danes ne bo ženskega veleslaloma. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je bila zadovoljna s treningi. Foto: Reuters

Prirediteljem že drugi dan veter povzroča veliko preglavic. V nedeljo so bili zaradi enakega razloga prisiljeni prestaviti moški smuk, ki naj bi ga izvedli v četrtek ob 3.00.

Vremenska napoved za danes za smučarski center Jongpjong je kazala na nizke temperature okoli minus 15 stopinj Celzija s sunki vetra do 75 km/h. Veter je bil celo tako močan, da je sunek odpihnil televizijsko kamero.
Skaardal: Odločili smo se za super četrtek
"Znašli smo se v velikih terminskih težavah. Ta teden ni več prostih terminov, zato smo se odločili za super četrtek. Najprej bo ob 1.30 na sporedu prva vožnja ženskega veleslaloma, nato ob 3.00 moški smuk, sledi pa še druga vožnja ženskega veleslaloma ob 5.15. Do srede bo zelo težko izpeljati kakšno tekmo, saj bo veter tudi naslednja dva dni zelo močan," je pojasnil vodja ženskih tekem pri Mednarodni smučarski zvezi Atle Skaardal.

Shiffirnova odhitela v fitnes
Glavna favoritinja za zlato v veleslalomu je 22-letna ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je kot vodilna v svetovnem pokalu. "Mislim, da so za mano odlični treningi, sem pripravljena in počutim se dobro. Tukaj imamo res krasen prostor za fitnes ter veliko prostora tako za počitek kot za prehranjevanje, zato bom nadaljevala s pripravo na tekmo in si skušala čim bolj napolniti baterije," je pojasnil olimpijska prvakinja v slalomu iz Sočija pred štirimi leti.

Rebensburgova zadovoljna z odpovedjo
Tekme se je zelo veselila tudi Nemka Viktoria Rebensburg, ki je pred osmimi leti na igrah v Vancouvru osvojila veleslalomsko zlato, ko je za štiri stotinke prehitela Tino Maze. "Najbolj pomembno je, da imajo vse tekmovalke enake pogoje, če temu ni tako, potem je najboljše vse skupaj odpovedati," se je odločitvijo tekmovalne žirije lahko le strinjala Rebensburgova.

Ob Shiffrinovi in Rebensburgovi je med kandidatkami za olimpijski naslov v disciplini aktualna svetovna prvakinja Francozinja Tessa Worley, ki je bila neprijetno presenečena, ko je izvedela, da je odpadla prva ženska olimpijska preizkušnja v Južni Koreji: "Ne glede na to, kako močno piha, jaz sem pripravljena. Zdaj pa hitro nazaj v olimpijsko vas."

Za Slovenijo naj bi v ženskem veleslalomu nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik.

Prostih dni zdaj ni več na voljo. V torek je predvidena moška kombinacija, v sredo ženski slalom, v četrtek moški smuk in v petek moški superveleslalom. Ta teden morajo organizatorji nujno izpeljati vse tekme v moških hitrih disciplinah in obe ženski tehnični disciplini. Zelo verjetno bosta kakšen dan na sporedu dve tekmi.

Spored alpskega smučanja:
Torek, 13. februarja, ob 3.30:
KOMBINACIJA (M), smuk
Ob 7.00:
KOMBINACIJA (M), slalom

Sreda, 14. februarja, ob 2.15/5.45:
SLALOM (Ž)

Četrtek, 15. februarja, ob 3.00:
SMUK (M)

Četrtek, 15. februarja, ob 1.30/5.15:
VELESLALOM (Ž)

Petek, 16. februarja, ob 3.00:
SUPERVELESLALOM (M)

Sobota, 17. februarja, ob 3.00:
SUPERVELESLALOM (Ž)

Nedelja, 18. februarja, ob 2.15/5.45:
VELESLALOM (M)

Sreda, 21. februarja, ob 3.00:
SMUK (Ž)

Četrtek, 22. februarja, ob 2.15/5.45:

SLALOM (M)

Petek, 23. februarja, ob 3.00:
KOMBINACIJA (Ž), smuk
Ob 6.30:
KOMBINACIJA (Ž), slalom

Sobota, 24. februarja, ob 3.00:
EKIPNA TEKMA