Peter Kauzer je spet na vrhu. Foto: MMC RTV SLO
Peter Kauzer je spet na vrhu. Foto: MMC RTV SLO

Kauzer je 2. junija na drugi tekmi svetovnega pokala v Krakovu že osvojil drugo mesto, tokrat pa je dosegel enajsto zmago v tem tekmovanju.

"Bilo je težko in napeto, saj sem se dotaknil vratc. Proga je mešanica starega in novega načina veslanja, nekateri deli so zelo hitri. Zdaj me čaka malo premora in nato osredotočenje na drugi del sezone, na tekmo v domačem Tacnu in svetovno prvenstvo," je takoj po tekmi povedal Kauzer.

34-letni Hrastničan, olimpijski podprvak iz Ria de Janeira, je na progi, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom, v polfinalu zasedel četrto mesto, za najhitrejšim, Švicarjem Lukasom Werrom, je zaostal sekundo in 13 stotink.

V finalu je dokaj dobro začel, a nato zaradi dotika enajstih vratc dobil dve sekundi pribitka. Nato je veslal nekoliko počasneje in dobesedno eksplodiral v spodnjem delu, ko je v tem odseku tekmece pred njim ugnal za več kot dve sekundi in pol ter gladko prevzel vodstvo.

Za njim sta bila Prskavec in Aigner, ki sta na teh mestih ostala do konca, saj ostala trojica finalistov, ki je nastopila za Kauzerjem, ni posegla med prvo trojico. Vsi ostali, razen Prskaveca in Aignerja, so namreč za slovenskim kajakašem zaostali za več kot dve sekundi.

Kauzer se je skupne zmage v svetovnem pokalu do zdaj veselil trikrat - leta 2009, 2011 in 2015.

Zmaga Kauzerja v Augsburgu
Zmagovita vožnja Petra Kauzerja v Augsburgu
Zmaga Kauzerja v Augsburgu
Zmagovita vožnja Petra Kauzerja v Augsburgu