Sašo Bertoncelj je na aprilskem evropskem prvenstvu v Birminghamu osvojil bronasto kolajno. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je na aprilskem evropskem prvenstvu v Birminghamu osvojil bronasto kolajno. Foto: EPA
Aljaž Pegan
Aljaž Pegan je spet dokazal, da na drogu še vedno sodi v svetovni vrh. Foto: STA

Teden dni po slavju v Mariboru je prikazal sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,3 točke in z oceno 15,275 točke prepričljivo ugnal vso konkurenco. Po današnji zmagi bo tudi sam na vrhu lestvice svetovnega pokala. Drugo mesto je zasedel Američan Alex Naddour (15,050), tretji pa je bil domači zvezdnik Andrej Perevožnikov (14,925).
Zmagal je tudi drugi Slovenec Aljaž Pegan, ki je na drogu prejel oceno 15,500. Teja Belak je bila na preskoku šesta, Fiona Novak pa na gredi sedma ter na parterju osma.
Zdaj na zaslužene počitnice
Bertoncelj je po svoji četrti zmagi v svetovnem pokalu v karieri - kar tri je dosegel to sezono - razumljivo sijal od zadovoljstva. "Super je bilo! Res! Odlično! Kaj naj drugega rečem," so bile prve besede 25-letnega telovadca Narodnega doma.

"Sicer nisem tekmoval z najtežjo različico sestave z izhodiščno vrednostjo 16,5 točke, kot sem napovedoval, saj sva se s trenerjem odločila, da naj raje, glede na to, da sem moral med osmerico finalistov prvi poprijeti za orodje, dobro izpeljem vajo z izhodiščem 16,3 točke. Vaja je bila neprimerno lepša, kot na primer tista marca na svetovnem pokalu v Cottbusu, pa sem takrat za zmago prejel še dve desetinki točke višjo oceno," je dodal Bertoncelj, ki si bo zdaj privoščil počitnice in junija znova začel trenirati na polno za jesensko svetovno prvenstvo v Rotterdamu.

Napaka le pri seskoku
Tudi Aljaž Pegan je imel razlog za dobro voljo: "Z nastopom sem zelo zadovoljen. Resda sem si želel narediti najtežjo vajo, ki jo zmorem, vendar mi to ni uspelo. 'Sving' s pol obrata sem naredil dobro in bi lahko povezal naprej, ampak se v tistem trenutku za povezavo nisem odločil. Drugače pa je bila vaja čista, brez napak, največja napaka se je pripetila pri seskoku, ko sem stopil korak nazaj. Ampak kljub temu je bila ocena zelo lepa, kar je skupaj s prvim mestom res najboljši zaključek sezone," je povedal Pegan.