Sašo Bertoncelj ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com

Belakova, ki s finalom na preskoku ostaja v igri tudi za poletne olimpijske igre, je danes nastopila še v kvalifikacijah gredi in z oceno 11,066 točke zasedla 15. mesto, Kysselefova je bila na tem orodju 14. (11,266).

V finale se je prebilo osem telovadk ožjega svetovnega vrha, le Tjaša ima nekoliko lažja skoka. Ne vem? Za medaljo je bolj malo verjetnosti, ampak se bomo borili.

Andrej Mavrič, selektor

V kvalifikacijah parterja, ki jih je dobila ameriška zvezdnica Jade Carey, najboljša že na preskoku, je bila Slovenka Lucija Hribar (11,766) 13., Kysselefova (11,000) pa na tem orodju 16.

Mavrič: Za medaljo je bolj malo verjetnosti
Tako Belakovo kot Kysselefovo v soboto čaka nastop v finalu najboljše osmerice preskoka. Medtem ko ima Kysselefova lažja skoka, tako da se ne more vmešati v boj za odličja, pa ima Belakova ob idealnem razpletu tudi na peti celini možnosti za zmagovalni oder. "V finale se je prebilo osem telovadk ožjega svetovnega vrha, le Tjaša ima nekoliko lažja skoka. Ne vem? Za medaljo je bolj malo verjetnosti, ampak se bomo borili," iz Melbourna obljublja selektor ženske vrste Andrej Mavrič.

Bertoncelj zunaj finala
In če je Belakova še ohranila možnosti za olimpijski nastop, pa se je od njega že moral posloviti Sašo Bertoncelj na konju z ročaji. Bertoncelj je prvi dan tekmovanja svojo sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke opravil solidno, a s preveč očitnimi manjšimi napakami, tako da je ostal zunaj finala najboljše osmerice na desetem mestu, kar je že takoj pomenilo slovo od olimpijskih sanj.

Prvi dan finalov v Melbournu se bo začel ob 8. uri po srednjeevropskem času.