Sašo Bertoncelj je na Madžarskem dobro nastopil. Foto: Aleš Fevžer
Sašo Bertoncelj je na Madžarskem dobro nastopil. Foto: Aleš Fevžer

Bertoncelj je prejel oceno 14,500 točke, s čimer je zaostal le za Ukrajincem Olegom Vernjajevom (14,650).

"Vaja mi je šla dobro od rok. Nekaj drobnih napak je bilo, ampak nič večjega, kot denimo širjenje nog, izguba ritma ... Vaja je bila zelo korektna. Zelo dobro sem jo izpeljal, ocena pa je nižja glede na kvalifikacijsko izključno zaradi bolj ostrega sodniškega kriterija. Sodniki so bili danes precej strožji do vseh, tako da je bila kar dobra tekma," je svoj nastop ocenil 34-letni telovadec, ki je v svetovnem pokalu že več kot 30-krat stal na stopničkah.

Za finalni nastop si je zadal načrt, da bo povišal težavnost sestave za štiri desetinke točke, in ga uspešno izpolnil. "Tak je bil plan. Točno takšen je bil načrt pred tekmo: prikazati lepo vajo v kvalifikacijah z izhodiščem 15,700 točke in v finalu lepo izvesti še štiri desetinke težjo - 16,100. Oboje sem naredil, lahko zdaj odkljukam, in četudi ne bi bila uvrstitev takšna, kot je bila, bi bil jaz sam s seboj ob koncu dneva lahko zadovoljen. Tu sem izpolnil načrt, zdaj pa gremo naprej v Pariz," je še razkril Bertoncelj.

Naslednji teden tekma v Parizu
Sombotel je bil predzadnja večja tekma pred vrhuncem gimnastične sezone – oktobrskim svetovnim prvenstvom v Dohi. Naslednji konec tedna se bodo najboljši telovadci zbrali še na svetovnem pokalu v Parizu.