Simone Biles je štirikrat stopila na najvišjo stopničko. Foto: Reuters
Simone Biles je štirikrat stopila na najvišjo stopničko. Foto: Reuters

Skupno je Bilesova, ki je kot prva po Rusinji Svetlani Horkini ubranila naslov v mnogoboju, na tem prvenstvu osvojila pet kolajn, saj je bila še srebrna na preskoku. Reprezentanca ZDA je prvenstvo končala kot najuspešnejša država po številu osvojenih medalj, saj jih je skupno osvojila deset, od tega štiri zlate. Na drugem mestu so končali gostitelji Kitajci, ki so pobrali sedem kolajn, od tega tri zlate, med katerimi je tudi sporna moška ekipna, ko so v finalu ekip Kitajci za rekordni šesti naslov zgolj za desetinko točke ugnali Japonce. Ti so skupaj osvojili šest medalj, edino zlato pa jim je prinesel Kohei Učimura, ki je postal najuspešnejši telovadec vseh časov. Pri komaj 25 letih je Učimura namreč kar petkrat zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v kraljevski disciplini mnogoboju. Poleg tega je bil še srebrn z ekipo ter v finalu na drogu.

Svetovno prvenstvo se je danes končalo z izjemno predstavo v finalu droga. Olimpijski prvak Nizozemec Epke Zonderland, nekoč tekmec Aljaža Pegana, je zmago slavil z ogromno prednostjo pred zasledovalci z oceno 16,225 točke. Leteči Holandec je tako ubranil svetovni naslov iz Antwerpna 2013. "Moja današnja predstava je bila skoraj popolna, res ne vem, ali bi lahko še kaj izvedel bolje. Vedno zanesljivejši sem tudi pri izvedbi," je po novi zmagi dejal Zonderland.

Slovenija čaka na svojo prvo kolajno vse od leta 2007, ko je bil Mitja Petkovšek zlat na bradlji, Pegan pa srebrn na drogu. Tokrat je bil zelo blizu medalje Sašo Bertoncelj, ki je v finalu na konju z ročaji za tako želenim odličjem zaostal za vsega 67 tisočink točke. Dobitnik brona na letošnjem evropskem prvenstvu v Sofiji je s četrtim mestom na svetu dokazal, da je na vsaki tekmi kandidat za kolajne, kar je lepa popotnica za svetovno prvenstvo 2015 v Glasgowu, ki bo glavno kvalifikacijsko sito za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.