Bojan Tokić ni skrival jeze nad odločitvijo organizatorjev turnirja v Rusiji. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Tokić ni skrival jeze nad odločitvijo organizatorjev turnirja v Rusiji. Foto: MMC RTV SLO

Novogoričan je bil drugi rezervni igralec in bi moral po odpovedi nastopa Nemca Tima Bolla in Francoza Adriena Matteneta odpotovati v Rusijo, a povabila ni dobil.

Bil je pripravljen, a povabili so Rusa
"To je še ena od svinjarij zveze, ki skupaj z Rusi organizira turnir. Pred časom so me obvestili, da naj bom v pripravljenosti in sem tudi bil. A nato nisem več dobil nobenega sporočila, pozneje pa sem izvedel, da so namesto mene povabili domačega igralca Kirila Skačkova," je jezen Tokić.

Oškodovan za najmanj 5.000 evrov
"S tem so me oškodovali, saj so v Jekaterinburgu visoke denarne nagrade, samo za nastop bi dobil 5.000 evrov. Zato nameravam ETTU tožiti na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani," je še povedal dobitnik treh bronastih medalj na evropskih prvenstvih.

Uradno: prepozna odpoved Bolla
Pri Namiznoteniški zvezi Slovenije so se sicer že pozanimali, zakaj njihov igralec ni dobil vabila za nastop na turnirju, kjer igra najboljših sedem igralcev z lestvice ITTF in zmagovalec evropskega Top 12. Odgovor se je glasil, da so prepozno dobili Bollovo odpoved, zaradi pomanjkanja časa pa jim ni preostalo drugega, kot da so povabili domačega igralca (toda Skačkov živi v Nemčiji).