Tom Brady je bil v snegu neustavljiv. Bil je gonilni del zlate naveze ... Foto: EPA
Tom Brady je bil v snegu neustavljiv. Bil je gonilni del zlate naveze ... Foto: EPA
Randy Moss
... z Randyjem Mossom, ki je že dolgo njegova najpriljubljenejša in najbolj zanesljiva 'tarča' podaj. Foto: EPA
Tennessee Titans
Podajalec Tennesseeja Kerry Collins (št. 5) in njegov trener Jeff Fisher (v sredini) sta bila po porazu povsem poklapana. Foto: EPA

New England Patriotsi (4-2) so v zasneženem Foxboroughu z 59:0 povozili Tennessee Titanse (0-6). Patsi so lani brez poškodovanega podajalca Toma Bradyja zgrešili končnico, Titansi pa so bili z razmerjem zmag in porazov 13-3 celo najboljši v rednem delu sezone.

Brady v eni četrtini podal za 5 TD
A Titansi so letošnjo sezono začeli katastrofalno. A kdor je mislil, da po petih zaporednih porazih ne more biti slabše, je dočakal 18. 10. 2009. 32-letni Brady je igral le dve četrtini in pol, v tem času je vrgel za šest "touchdownov", s čimer je izenačil svoj klubski rekord. V zgodovinske knjige bo šla predvsem druga četrtina, ko je Brady podal za pet zadetkov, kar je nov rekord Lige NFL (video na dnu novice!)

Moss ujel tri žoge za zadetek
Ob polčasu je bilo tako že 45:0, kar je pomenilo največjo razliko v Ligi NFL ob polčasih. Ko je Brady na začetku drugega polčasa podal Randyju Mossu za njegov tretji zadetek večera, je nato obsedel na klopi z odlično stastiko 34 metov, 29 zaključenih podaj, 380 jardov. Kdo ve, če bi na igrišču ostal do konca, bi morda padel še kakšen rekord. Morda tudi tisti z največjo razliko, ki tako še vedno ostaja v rokah Rochester Jeffersonsov, ki so leta 1920 povozili Fort Porter s 66:0.

Patrioti naslednji teden na Wembleyju
Na drugi strani Kerry Collins ni imel svojega dne, saj je od 12 podaj zaključil le 2, s tema pa je pridelal celo negativne jarde (-7). Pri tem je treba poudariti, da je imel v napadu zelo nerazpoložene lovilce, saj jim je predvsem na začetku tekme poslal nekaj uporabnih in natančnih žog, a so bili njegovi soigralci v snegu povsem nerazpozavni. Titansom bo naslednji teden še kako prav prišel počitek, saj so prosti, Patriotsi pa potujejo v London, kjer se bodo na že zdavnaj razprodanem Wembleyju pomerili s Tampo Bay Buccaneersi, ki so ob Tennesseju in St. Louisu še edino moštvo brez zmage.

Tudi po 40. letu roka zelo natančna
Na drugi strani lestvice ostaja Minnesota, ki je na poti do šeste zmage s 33:31 ugnala Baltimore. Odličen večer je imel spet Brett Favre, ki je prejšnji teden dopolnil 40 let. Podajalec Vikingov je imel dobro statistiko (29 podaj, 21 zaključenih, 278 jardov, 3 podaje za zadetek), a kmalu bi bilo vse zaman. Favre je v zadnjem napadu gostiteljev z izjemno 58 jardov dolgo podajo prinesel prosti strel, Ryan Longwell je nato z 31 jardov dosegel svoj četrti zadetek v večeru za končni izid.

Ravensi so imeli strel za zmago
Na drugi strani so imeli Ravensi, pri katerih je Joe Flacco s podajami podal za 385 jardov, celo priložnot za zmago, a je Steve Hauschka ob koncu igralnega časa s 44 jardov zgrešil proti strel. Žoga je za nekaj decimetrov zgrešila vrata.