Pozdrav slovenskega in brazilskega kapetana pred začetkom tekme. Foto: Drago Perko
Pozdrav slovenskega in brazilskega kapetana pred začetkom tekme. Foto: Drago Perko
Brazilci navdušili poln Tivoli

Mojstri igre z žogo, ki večinoma igrajo v španskih klubih, so pokazali, zakaj so na treh od petih prvenstev postali svetovni prvaki. Morda so jih še dodatno motivirale vroče brazilske plesalke, ki so pred začetkom obračuna poskrbele za dvig temperature.

Brazilci hitro rešili dvome o zmagovalcu
Potem ko so Brazilci prek Lukaiana in Marquinha povedli z 2:0, je Denis Ibrišimović iz protinapada znižal na 2:1. Na slovensko žalost je še v isti minuti svoj drugi zadetek dosegel Lukaian. Zmagovalec je bil odločen že v prvem polčasa, saj sta tik pred odmorom zadela Cafe in Fernandinho.

Drugi del so Slovenci začeli z golom Gorazda Drobniča, nato pa je za potezo tekme z močnim volejem poskrbel Cafe, po čigar golu je semafor kazal 6:2. Končni izid je v 36. minuti postavil Miha Osojnik. V soboto se bosta reprezentanci pomerili še v v Mariboru, v ponedeljek pa bo nasprotnik "carioc" v Kopru mlada slovenska reprezentanca.

Za SP z Malto, Grčijo in Albanijo
Slovenija bo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo prav v Braziliji, igrala konec februarja na Malti, kjer bodo njeni nasprotniki domačini, Grčija in Albanija. Če bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika osvojili 1. mesto, jih nato čakata še tekmi dodatnih kvalifikacij proti enemu od zmagovalcev preostalih devetih kvalifikacijskih skupin.

Ljubljana:
SLOVENIJA - BRAZILIJA 3:6 (1:5)
4.000; Ibrišimovič 15., Drobnič 21., Osojnik 34.; Lukaian 4., 15., Marquinho 11., Cafe 19., 27., Fernandinho 20.

Sobota ob 19.00 (Maribor, Lukna):
SLOVENIJA - BRAZILIJA

Ponedeljek ob 19.00 (Koper, Bonifika):
SLOVENIJA (U-21) - BRAZILIJA

T. O.

Brazilci navdušili poln Tivoli