Iztok Čop in Luka Špik sta nastopila odlično. Foto: BoBo
Iztok Čop in Luka Špik sta nastopila odlično. Foto: BoBo
Čop in Špik začela s tretjim mestom

Zmagala sta Nemca Eric Knittel in Stephan Krüger. Britanca Bill Lucas in Sam Townsend sta na drugem mestu zaostala za 1,12 sekunde, udarni slovenski par pa za 1,33 sekunde.

Vodila na vseh vmesnih časih
Najboljša slovenska veslača vseh časov sta silovito potegnila, saj sta vodila na vseh vmesnih časih, ob koncu pa jima je zmanjkalo nekaj moči, a sta vseeno osvojila 45. stopničke za slovensko veslanje v svetovnem pokalu.

Stopničke za Čopa niso presenečenje
"To za naju ni presenečenje, zadovoljna sva bila tudi s kvalifikacijami. Skozi naslednje nastope sva popravljala prejšnje napake. Pokazala sva, česa sva sposobna. Konkurenca morda res ni bila popolna, a najin cilj je bil predvsem, da imava kontakt z najboljšimi," je bil zadovoljen Čop, ki je še izpostavil: "Zaradi bolezni v preteklih dneh je bil to praktično najin prvi štart v sezoni."

Dvojni četverec osvojil 12. mesto
V malem finalu je nastopil dvojni četverec, ki je v postavi Marko Grace, Grega Domanjko, Janez Jurše in Gašper Fistravec osvojil zadnje, šesto mesto. Slovenski kvartet je nekaj časa vozil na tretjem mestu, na koncu pa se je moral zadovoljiti s skupnim 12. mestom.

V Beogradu je sicer nastopilo osem slovenskih čolnov, preostala šesterica je nastope končala v soboto.

Čop in Špik začela s tretjim mestom