Čopa in Špika zaradi slabega počutja slednjega ne bo niti v malem finalu. Foto: BoBo
Čopa in Špika zaradi slabega počutja slednjega ne bo niti v malem finalu. Foto: BoBo

Prva slovenska favorita, Iztok Čop in Luka Špik, sta bila v polfinalu za mesto prekratka za preboj med najboljšo šesterico. Z Norveško, Nemčijo in Veliko Britanijo ter Litvo sta se vse do 200 metrov pred ciljem borila za preboj v finale A. Najprej sta iz boja izpadla Litovca, nato še Slovenca, ki sta pristala na 4. mestu.

Spodbuda za zadnji mesec pred olimpijsko regato
"To ni bila najina tekma, čeprav se mi v čolnu niti ni zdelo tako slabo. Ne vem čisto točno, kaj je šlo narobe. Že na startu nisva šla z drugimi, ki so startali na vso moč in naju s tem tudi želeli presenetiti. Med dirko sva jih sicer ujela in izničila to prednost. Enostavno pa si v sredini proge nisva uspela nabrati nekaj odločilne prednosti, s katero bi mirno pričakala zaključek dirke. Na koncu nama je enostavno zmanjkalo moči. Nisva odpeljala stoodstotno in v tej izenačeni konkurenci to lahko pomeni tudi izpad iz finala, kar se nama je tudi zgodilo. Upam, da je to opozorilo prišlo pravočasno. Sicer ni najbolj primeren čas, saj gre za zadnjo tekmo pred olimpijsko regato, vsekakor pa mislim, da naju bo spodbudilo za zadnji mesec trdega dela," je po tekmi povedal Čop.

Fistravec diskvalificiran
Zaradi slabega počutja Špika Slovenca v nedeljskem malem finalu ne bosta nastopila. Iz drugega polfinala so se v veliki finale prebili čolni Francije, Argentine in Nove Zelandije.

V polfinalu je nastopil tudi lahki skifist Rajko Hrvat, ki pa je bil brez možnosti in na koncu osvojil 6. mesto. Šesti je bil v finalu C med skifisti tudi Jan Špik, Gašper Fistravec pa je bil v finalu D med skifisti zaradi prelahkega čolna diskvalificiran.