Iztok Čop in Luka Špik bosta prihodnji konec tedna nastopila na tekmi svetovnega pokala v Münchnu, potem pa bodo vse misli usmerjene k olimpijskim igram v Londonu. Foto: BoBo
Iztok Čop in Luka Špik bosta prihodnji konec tedna nastopila na tekmi svetovnega pokala v Münchnu, potem pa bodo vse misli usmerjene k olimpijskim igram v Londonu. Foto: BoBo
Na Bledu zmaga Čopa in Špika

Blejska regata je spet opozorila na pereče stanje v slovenski reprezentanci A, saj letošnjo sezono nadaljujejo le redki veslači, ki so se udeležili olimpijskih kvalifikacij pred mesecem dni v Luzernu. Med njimi se je na Bledu v dobri luči predstavil le Rajko Hrvat iz izolskega Arga, ki je med skifisti zasedel drugo mesto za Azerbajdžancem Aleksandrom Aleksandrovim.

Preostali Slovenci so nastopili med dvojnimi dvojci, kjer sta Čop in Špik prepričljivo ugnala Mariborčana Gregorja Domanjka in Marka Graceta, tretja pa je bila druga blejska posadka Urban Ulčar/Aleš Zupan. Bolj kot s tekmeci sta se Čop in Špik, edina slovenska veslača v Londonu, ukvarjala s svojim nastopom, a pravi preizkus jima je preprečil močan veter, zaradi katerega so prireditelji prestavili popoldanske starte in jih skrčili na finale A.

Veter premočan za normalno veslanje
"To je bil del treninga in ne glede na to, da konkurence ni veliko, je vedno prisoten kanček nervoze," je o tekmi povedal Špik in dodal, da sta si želela vsaj finale odpeljati na visoki ravni, česar pa vreme ni dopuščalo: "Žal je bil veter tako močan, da ne dopoldne ne popoldne ni bilo mogoče normalno veslati."

Sklepne priprave pred Münchnom bosta Čop in Špik opravila v Bohinju, saj bo na Bledu do konca tedna potekalo mladinsko evropsko prvenstvo. "Z Bledom imava letos res smolo in danes nisva dobila nikakršnih informacij. Upam, da bo v Bohinju bolje," je začel Čop, ki za svetovni pokal napoveduje naslednje: "Upam, da bova naredila korak naprej, kar se tiče uvrstitve. Glavno je, da sva zraven in da izboljšava zadnji del proge, da tam narediva večji preskok kot tekmeci."

Zadnji Čopov nastop na domačem jezeru?

Samo po sebi se je zastavilo še vprašanje, ali je bil današnji nastop Čopa na Bledu, velikana slovenskega in svetovnega veslanja, poslovilna tekma na domačem jezeru: "Prav mogoče, a na to sploh nisem pomislil. A pustimo zdaj to, čakata naju še najpomembnejši tekmi sezone."

Na Bledu zmaga Čopa in Špika