Slovenija je na žrebu dobila izjemno močnega nasprotnika in bo morala za preboj na svetovno prvenstvo premagati Špance, ki so aktualni evropski prvaki in svetovni podprvaki. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Slovenija je na žrebu dobila izjemno močnega nasprotnika in bo morala za preboj na svetovno prvenstvo premagati Špance, ki so aktualni evropski prvaki in svetovni podprvaki. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Fetić: Španci nimajo šibkih točk

Pred Slovenijo je izjemno težka naloga, saj je Španija evropski prvak. "Po domače povedano, pojesti bo treba parket. Ni realno, da pričakujemo pozitiven rezultat. Niti ne bi bilo smiselno, da napovedujem, da jih bomo premagali. Saj vem, čudeži se dogajajo. Naša želja je, da odigramo po navdihu. Ni predaja, čeprav smo avtsajder," je realen kapetan reprezentance Igor Osredkar. Prvi dvoboj dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2016 v Kolumbiji se bo v dvorani Tabor začel ob 20. uri.

Svetovno prvenstvo dvoranskih nogometašev bo letos med 10. septembrom in 1. oktobrom v Kolumbiji. Naslov prvaka branijo Brazilci, ki bodo lovili že šesti naslov najboljšega na svetu, dvakrat so bili svetovni prvaki prav tokratni nasprotniki Slovenije v dodatnih kvalifikacijah Španci. Slovenska izbrana vrsta ima s Španijo doslej slab izkupiček - 12 porazov in dva neodločena izida.

Zadnja izločilna faza kvalifikacij poteka med 22. marcem in 14. aprilom, 14 ekip pa se bori za sedem prostih mest na SP-ju 2016. V lovu na vozovnico za Južno Ameriko so ostali Ukrajina, Madžarska, Azerbajdžan, Belorusija, Rusija, Srbija, Španija, Nizozemska, Kazahstan, Slovenija, Portugalska, Poljska, Italija in Slovaška.

Selektor Andrej Dobovičnik je za torkovo tekmo izbral naslednjo ekipo: Kristjan Čujec (Nacional Zagreb), Igor Bratić (Oplast Kobarid), Alen Fetić (Maribor), Nejc Hozjan (Montesilvano), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Maribor), Tilen Štendler (Adriatica), Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel), Žiga Čeh (Maribor) in Dani Vulikić (Oplast Kobarid).

Alen Fetić je doslej za slovensko reprezentanco zbral 76 nastopov in dosegel 26 golov. Tudi v torek bo eden glavnih adutov slovenske vrste, zaveda se bremena, ki ga nosi ekipa. "Vsi vemo, kaj pomenijo Španci, so svetovna velesila, evropski prvaki. Prihajajo v najboljši formi. Pred dvema letoma je bilo 5:5, to bo zdaj čisto druga tekma, gre za uvrstitev na SP, gre za dvoboj čisto drugačnega pomena."

Fetić: Španci nimajo šibkih točk