Kajakaš Vid Debeljak je z zmago v Celju prišel do skupno tretjega mesta v svetovnem pokalu. Foto: Nina Jelenc
Kajakaš Vid Debeljak je z zmago v Celju prišel do skupno tretjega mesta v svetovnem pokalu. Foto: Nina Jelenc

V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil zmago Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Debeljak pa tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku pokala zasedel drugo mesto.

Slovenski kajakaši so bili brez prave konkurence že v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah na Savinji. Po prvi vožnji so si neposredno uvrstitev v finale priveslali Žnidarčič, ki je bil najhitrejši, drugouvrščeni iz kvalifikacij Debeljak, Urankar kot četrti in Oven kot peti. Brez težav sta z drugo vožnjo do finala prišla tudi Maks Frančeškin in Tim Novak.

V finalu se je s progo najbolje spopadel svetovni podprvak in evropski prvak Debeljak. Z zaostankom 42 stotink sekunde se je na drugo mesto uvrstil Žnidarčič, tretji je bil Nemec Yannic Lemmen. Urankar je zasedel četrto mesto z le stotinko zaostanka za Nemcem, Novak je bil osmi, Oven enajsti, Frančeškin pa 14., so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

"Ne dojemam še povsem, ampak super! Zmaga doma je res nekaj najlepšega. Kadar Nejc starta zadnji, te je vedno lahko strah. Dolgo smo čakali med prvo kvalifikacijsko vožnjo in finalom, ampak smo se dobro pripravili," je povedal zmagovalec Debeljak.

Najhitrejši na progi v kvalifikacijah je bil tudi kanuist Cof. V finalu se je na progo podal kot zadnji. Cilji so bili visoki, saj je računal tudi na visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala. V finalu je nato zasedel peto mesto. Zmagal je Francoz Tony Debray. "Bilo je pestro do zadnjega trenutka. Počutil sem se dobro. Vmes sem šel iz linije, nekaj me je premetavalo. Ampak tako je. Enkrat eden, drugič drugi. Malo mi je le žal zaradi skupnega seštevka," je povedal Cof.