51-letni Louis DiBella je boksarski promotor in televizijski oziroma filmski producent. Leta 2006 je debitiral tudi kot filmski igralec, in sicer v filmu Rocky Balboa, ko je igral kar samega sebe v vlogi boksarskega promotorja. Foto: www.dejanzavec.com
51-letni Louis DiBella je boksarski promotor in televizijski oziroma filmski producent. Leta 2006 je debitiral tudi kot filmski igralec, in sicer v filmu Rocky Balboa, ko je igral kar samega sebe v vlogi boksarskega promotorja. Foto: www.dejanzavec.com
Dejan Zavec
Dejan Zavec zagotavlja, da bo pripravljen najbolje v karieri. Foto: Sandi Fišer
Andre Berto
Na strani Andreja Berta (levo) naj bi bili mladost in moč. Foto: EPA

"Tehnično je izvrsten in je zmožen premagati vsakogar. Izkušnje so zagotovo na njegovi strani," Ptujčana visoko ceni 51-letni DiBella. A hkrati dodaja, da "ima Berto prednost v mladosti in moči, kar pogosto lahko prevlada v dvoboju ..." DiBella sporoča slovenskim navijačem, da so v Biloxiju dobrodošli in da jih bodo toplo sprejeli.

Spodnji intervju je v celoti prenesen s spletne strani www.dejanzavec.com.


3. septembra se bosta v Biloxiju pomerila Zavec, aktualni svetovni prvak po različici IBF, in Berto, nekdanji svetovni prvak po različici WBC. Kako bi opisali ta dvoboj?
Glede na to, da se bosta pomerila Berto, mlad ameriški boksarski zvezdnik, ki je izgubil odličen dvoboj proti Victorju Ortizu, ter Zavec, visoko cenjeni svetovni prvak, lahko govorimo o najboljšem mogočem dvoboju. S televizijskim prenosom na HBO je bil dvoboj izvedljiv tudi v finančnem smislu.

Kakšno je vaše mnenje o Zavcu?
Dejan je odličen borec, ki si zasluži vsa priznanja. Tehnično je izvrsten in je zmožen premagati vsakogar. Izkušnje so zagotovo na njegovi strani.

Vaš varovanec Berto se bo znova potegoval za šampionsko titulo, potem ko je aprila, kot ste že omenili, izgubil dvoboj z Ortizom. Kako bi ocenili Berta v tem dvoboju?
Dvoboj je bil nadvse razburljiv in dramatičen, vendar zagotovo ni šlo za eno boljših predstav Berta. Videlo se je, da se v ringu ni počutil udobno.

Kakšna je vaša napoved dvoboja Zavec - Berto?
Brez dvoma gre za zelo zanimiv dvoboj. Verjamem, da ima Berto prednost v mladosti in moči, kar pogosto lahko prevlada v dvoboju...

Spektakel bo potekal v Biloxiju. Kakšni so bili glavni razlogi za izbiro prizorišča?
Beau Rivage v Biloxiju je prekrasno prizorišče dvoboja. Teater, v katerem bo potekal dvoboj, je majhen, a kot nalašč za boksarske prireditve. Dvoboj bo potekal na praznično soboto, zaradi česar ne bi bilo praktično, da bi bil v katerem izmed večjih krajev.

Zavec je zelo priljubljen športnik in ima v svoji domovini veliko navijačev, ki nameravajo odpotovati in ga spodbujati tudi na samem prizorišču dvoboja v Biloxiju. Kakšno je vaše sporočilo za slovenske navijače?
Sporočam jim, da so dobrodošli in da jih bomo toplo sprejeli. Zavec je velik šampion, ki si zasluži podporo navijačev!

Precej dejavni ste tudi na Twitterju, kjer vas najdemo pod vzdevkom/imenom @loudibella. Kako pomemben kanal se vam v svetu boksa zdi Twitter? Sledite morda tudi Dejanu, ki ga najdemo pod @DejanZavec?
Mislim, da je Twitter zelo učinkovito orodje za promocijo v svetu boksa. Številni boksarji in preostali, ki so tako ali drugače povezani z boksom, si prek tega orodja izmenjujejo informacije. Pred kratkim sem odkril, da "tvita" tudi Dejan, in odtlej mu sledim tudi jaz.

Kdo je po vašem mnenju najboljši boksar tega trenutka in vseh časov?
Najboljši boksar danes je Floyd Mayweather, čeprav bi se lahko tudi Sergio Martinez in Manny Pacquiao okitila s tem prestižnim nazivom. Sicer pa je zame najboljši boksar vseh časov Sugar Ray Robinson, v težki kategoriji pa Muhammad Ali.

Že uvodoma smo omenili, da ste promotor številnih boksarjev, kot so Sergio Gabriel Martinez, Andre Berto, Jermain Taylor in Bernard Hopkins, Paulie Malignaggi, Randall Bailey in drugi. Kdo izmed njih vam je najljubši?
Jermain je moj prvi svetovni prvak, Sergio pa je fizično najboljši izmed mojih boksarjev. Vendar pa med naštetimi imeni niste omenili Mickyja Warda, najljubšega boksarja, ki sem ga kadar koli zastopal. Micky je bil tudi osrednji lik v nedavni filmski uspešnici The Fighter.

Še vprašanje za konec: kako vi vidite razvoj profesionalnega boksa v prihodnje?
Boks prodira v številne države in na trge, kar velja tudi za Evropo. Sicer pa je priljubljenost tega športa v ZDA nekoliko trpela, boks pa ne privlači več toliko mlajših ljubiteljev, kot bi jih moral. Zaradi tega je pred nami v Ameriki še veliko dela.