Patrik Divković je osvojil peto slovensko medaljo na evropskih igrah na Poljskem.  Foto: www.alesfevzer.com
Patrik Divković je osvojil peto slovensko medaljo na evropskih igrah na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com

"Vzdušje na teh igrah je bilo odlično, škoda, da te medalje nisem dobil prej, ker bi bilo potem slavje veliko slajše in boljše. Jutri namreč že potujemo domov, ampak nič zato. Vesel sem, da sem Sloveniji zagotovil novo medaljo na teh igrah," je povedal Divković.

Drugi nosilec je bil v prvem krogu prost, tako da je obračune v dvorani gorskega zimskega središča Krynica Zdroj začel v četrtfinalu in Madžara Kelena Baileyja ugnal z 2:0. Od desetega nosilca je bil po točkah boljši z 10:3 in 7:5.

Naslednji tekmec je bil veliko močnejši, Španec Raul Martinez Garcia je bil tretji nosilec iger v kategoriji, a je izgubil z 0:2. Divković je bil boljši z 11:4 in 8:6.

Šapina odlično začel v finalu
Finale je Šapina začel z vodstvom s 4:0 že po manj kot minuti. Z 8:3 se je končala prva runda. V drugi je Divković osvojil prvo točko, a je Hrvat hitro odgovoril in povedel s 3:1. Sledilo je obdobje Šapina, ki je s serijo udarcev povedel z 10:1.

"Šele malo po tretji uri sem začel dvoboje, kar mi je zelo ustrezalo. Vedel sem, da lahko premagam Madžara in Martineza Garcio. Pred finalom je bil taktični načrt, da zapiram Hrvata, ki je zelo fizičen borec," je načrt pred finalom strnil slovenski borec.

Trajković izgubil uvodni dvoboj
Izkušeni olimpijec Ivan Trajković je v kategoriji nad 87 kilogramov izgubil uvodni dvoboj. Šestega nosilca je z 2:0 po točkah ugnal enajstopostavljeni Nizozemec Bryan Zonderop.

Trajkovića, ki je pred igrami napovedal boj za medalje, je Nizozemec v prvi rundi premagal z 11:4, v drugi pa z 8:6, s tem pa se slovenskemu borcu ni uspelo prebiti v četrtfinale. Trajković je bil sicer v zadnjem času lažje poškodovan, a je dejal, da ga to ni oviralo na tekmovanju v gorskem zimskem središču Krynica Zdroj.

Peta medalja za Slovenijo na evropskih igrah
Divković je bil zadnji slovenski predstavnik v tem športu na evropskih igrah. Osvojil je peto slovensko odličje na tretjih evropskih igrah in tretje srebro.

Zlato je osvojil metalec diska Kristjan Čeh, srebro skakalka s palico Tina Šutej in tekačica na 3000 metrov z zaprekami Maruša Mišmaš Zrimšek. V nedeljo je v balvanskem plezanju Lucija Tarkuš osvojila bronasto medaljo.